Facebook pagina

Provincie Oost-Vlaanderen

Share/Save/Bookmark

INFO OVER PASAR IN OOST-VLAANDEREN 

Welkom op de webpagina van Pasar Oost-Vlaanderen!

In Oost-Vlaanderen zijn 77 afdelingen van Pasar actief. Elk weekend kan je wel ergens terecht voor een aangename wandeling, boeiende fietstocht, interessant bezoek, ...

De meeste Pasarafdelingen in Oost-Vlaanderen hebben ook een eigen afdelingswebsite. Deze lijst van websites kan je ook onderaan deze pagina terugvinden.

Alle activiteiten van alle afdelingen in Vlaanderen vind je terug onder www.pasar.be/activiteiten. Iedereen kan deelnemen aan onze activiteiten!


  
Op deze webpagina vind je meer info over:

-  Winterwandelingen in het Meetjesland

-  Pasar wintert in Maarkedal - Vlaamse Ardennen: maandag 26 december 2016 (2de Kerst)

-  Pasar KampeerkalenderWINTERWANDELINGEN IN HET MEETJESLAND

De vijf winterwandelingen in en om het Meetjesland worden ingericht op zondagnamiddag van november 2016 tot en met maart 2017. 

Pasar PLUS - Meetjesland wil de recreant laten kennismaken met het gevarieerde landschap van het Meetjesland:

- In het noorden, rond het grensgebied met Nederland, ligt het krekengebied. Het is een uniek landschap vol dijken en kreken, die er zijn gekomen na de opeenvolgende overstromingen tijdens de late middeleeuwen.  De dijken en kanalen worden omzoomd door lange bomenrijen, veelal populier, abeel of es. Tussen deze dijken en rond de hoekige kreken liggen grote akkers met een grote agrarische waarde. Op de hoger gelegen plaatsen vallen de kleine polderdorpen op. Hier kan je kilometers ver om je heen kijken en genieten van het weidse zichten. 

- Het centrale Meetjesland wordt gekenmerkt door bosgebieden. Het is een vlak gebied met een grote zandrug. De Lembeekse Bossen, Het Leen en het Drongengoedbos strekken zich uit van oost naar west en staan garant voor kilometers wandelplezier.

- In het westen van de streek vind je een veldlandschap. Het zijn in hoofdzaak woeste gronden, doorkruist door dreven met zomereik.

- Helemaal in het zuiden, rond Nevele, ligt een kouter-, bulken- en meersenlandschap.

 

Er worden twee wandelingen ingericht rond het 'Sentse Krekengebied' (11/12 en 26/2) in het noorden, twee in het veldlandschap (22/1 en 19/3) in het westen en één in het centrale deel van de streek (20/11) rond de Lembeekse Bossen. Deze tochten zijn 7 tot 10 km lang en worden begeleid door een gids, die onderweg een tweetal stops inlast, waarbij enkele boeiende weetjes over het landschap worden verteld.

KLIK ONDERAAN VOOR HET GEDETAILLEERDE PROGRAMMA

Deze jonge afdeling kan rekenen op de steun van koekjesfabrikant Lotus Bakeries NV, de provincie Oost-Vlaanderen, gemeente Sint-Laureins en Toerisme Meetjesland. Hierdoor kan elke deelnemer rekenen op een versnapering. Bovendien zijn ook nog sjaaltjes en gadgets te winnen via een gratis tombola.


PASAR WINTERT IN MAARKEDAL - VLAAMSE ARDENNEN - 26/12/2016  


189 wandelaars ontdekten de Vlaamse Ardennen in de winter

tijdens een boeiende wandeling!

Bedankt aan alle vrijwilligers van Pasar Maarkedal en ZO-Vlaanderen voor de organisatie.

Bedankt aan de gemeente Maarkedal, Sultana en CM Midden-Vlaanderen voor de ondersteuning.

De hoofdprijs, een ballonvaart voor 2 personen, geschonken door CM Midden-Vlaanderen gaat naar de fam. Van Den Berghe-De Pauw uit Merelbeke.

De opbrengst gaat naar Wereldsolidariteit, partnerorganisatie van Pasar.

PASAR Kampeerkalender


Pasar telt 40 kampeerclubs die activiteiten organiseren voor kampeerders in heel Vlaanderen. Iedereen is welkom bij alle afdelingen.
Naast kampeerclubs vind je bij Pasar ook 20 motorhomeclubs. Dat zijn afdelingen die er altijd met de motorhome op uit trekken langs de mooiste wegen van Vlaanderen en het buitenland.

Ga jij in 2017 mee op kampeeruitstap? 
Download de volledige Pasar-kampeer- en motorhomekalender 2017 onderaan deze pagina en schrijf je snel in voor je favoriete kampeeruitstappen. Info Pasar Oost-Vlaanderen: 
jeroen.claeys@pasar.be - marieclaire.martens@pasar.be

 

 

HIERONDER KAN JE DIVERSE FLYERS EN/OF DOCUMENTEN DOWNLOADEN!