Facebook pagina

Pasar Oostkamp

Share/Save/Bookmark

Pasar Oostkamp heeft de reputatie een zeer actieve vrijetijdsorganisatie te zijn. Om deze reputatie hoog te houden spant het vernieuwde bestuur en de talrijke medewerkers zich in om ieder jaar opnieuw een groot aantal kwalitatieve activiteiten te organiseren:

#
Reisverhalen:
Doorheen het jaar zijn er regelmatig dia- en info avonden over reizen in vreemde en minder vreemde landen. De kwaliteit van de presentaties zijn de laatste jaren sterk verbeterd door de laatste technologische snufjes te gebruiken. Pareltjes van presentaties zijn het geworden.
#
Fietstochten:
Op het einde van de lente, in de zomer en begin van de herfst gaan we wekelijks met de fiets de omgeving van Oostkamp en deelgemeenten verkennen. We fietsen een 30-tal km met een rustpauze halverwege. 
Start voor de avondtocht is om 18:30, voor de namiddagtocht om 13:30. Vooraf inschrijven is niet nodig. Meerdere ziekenfondsen betalen het inschrijvingsgeld integraal terug.
Reizen:
Ieder jaar gaan we een tweetal keer voor meerdere dagen op stap.
In het voorjaar, rond O.L.H. Hemelvaart, met de bus naar een van onze buurlanden. We logeren er in een bepaalde streek en gaan er, met een bekwame gids, op verkenning uit.In het najaar organiseren we een wandelweekend. Voor de wandelaars een 50-tal km wandelplezier. Voor zij die niet zo graag wandelen zijn er in de omgeving steeds voorzieningen om te shoppen, musea te bezoeken en dergelijke. Er wordt gezorgd voor goede hotels zodat bij slecht weer het toch aangenaam verblijven is.
#
Wandelingen:
De Rooiveldtocht, Torenhoftocht, Rondeputtocht en Sneukelroute laten ons kennis maken met Oostkamp en de deelgemeenten Ruddervoorde, Waardamme en Hertsberge. Het bosrijkste deel van West-Vlaanderen doorkruisen, met zijn vele kastelen, boerderijen en al het landelijke schoon, heerlijke wandelingen waarbij honderden deelnemers telke jare van de partij zijn.
#
Bedrijfsbezoeken:
En dan hebben we ook nog een bezoek aan een bedrijf, instelling, ... waarbij we kennismaken met één of ander aspect van onze samenleving zoals de aardgasterminal, haven van Zeebrugge, Sint Jans ziekenhuis... 

In 2009 leerden we hoe het gras van de vette polderweiden volgens het seizoen de smaak bepaalt van de kaas. In de kaasboerderij maakten we kennis met de verwerking van de melk tot en met het rijpen van de bollen kaas. En proeven natuurlijk!

Verleden jaar was er het bezoek aan een chocolatier in Diksmuide. We leerden er echte ijscrčme en heerlijke chocolade kennen.
#
Ontspanning:
Om het jaar in te zetten is er een feestvergadering, waar de actiefste leden in de bloemetjes gezet worden. Na nieuwjaarswensen van de voorzitter en een uitgebreid souper dansen we tot in de vroege uurtjes. Iedere deelnemer krijgt, via een gratis tombola, een mooi geschenk.


In oktober is er een eenvoudig etentje, een gezellig samenzijn, met een of ander optreden. Eventjes bijpraten over de voorbije activiteiten

Wil je er even uit? Pasar Oostkamp heeft een en ander in petto. Wil je weten waar en wanneer? Raadpleeg even onze rubriek Jaarprogramma of Activiteiten en proef even van het aanbod.

Tot ziens!