Facebook pagina

Recreatie dichtbij

Share/Save/Bookmark

Een dagje Scheldeland: Rupelstreek en Vaartland

 
De Rupelstreek-Vaartland situeert zich in het uiterste zuidwesten van de provincie Antwerpen.
Het is een echt ‘rivierenland’ waar de Schelde, Rupel, Dijle, Nete, Zenne en het Zeekanaal Schelde-Brussel doorstromen.
Die Rupel is trouwens uniek in ons land: hij wordt gevormd door het samenvloeien van Dijle en Nete in Rumst en heeft dus geen bron. Twaalf kilometer verder mondt de Rupel overigens op zijn beurt uit in de Schelde en dat bij Rupelmonde.

De Rupelstreek is een te weinig bekende regio in Vlaanderen. Het is er nochtans heerlijk fietsen op de dijken en je ontdekt er – mede dankzij de klei-ontginning die hier gedurende zeven eeuwen gebeurde – een uniek landschap met tal van oude industriële sites. In zekere zin is de streek mee de bakermat van de industriële archeologie in ons land. Verder sieren tal van kastelen en natuurgebieden de regio.

Het Zeekanaal is het kloppend hart van het Vaartland, waarvan Willebroek het centrum vormt. De Vaart – zoals het kanaal ook vaker wordt genoemd – droeg in ruime mate bij tot de welstand van Willebroek en de streek.
Het kanaal is nu 27 km lang en in de buurt ervan wenkt veel watersportvermaak.

De jongste jaren verwierf de regio ook aanzien als wandel- en fietsparadijs o.a. dankzij het knooppuntennetwerk Rivierenland. Het is een regio die je beslist moet verkennen, want er liggen nog veel verborgen schatten, die de ontdekking overwaard zijn.

Meer info: www.trvl.be

Wat je zeker in de regio niet mag missen, zetten we hier graag op een rijtje.
Een eigenzinnige keuze van Pasar.  Stel je kort of lang bezoek naar eigen smaak samen !

5x Actief

1. Wandelnetwerk Rivierenland
 

Het recent geopende knooppuntennetwerk Rivierenland strekt zich uit over de gemeenten Niel, Boom, Rumst, Willebroek, Mechelen en Sint-Katelijne-Waver. Het telt liefst 300 knooppunten en een totale lengte van 310 km wandelwegen.

Je kunt zelf al je geliefde wandelingen uitstippelen en een waterbestendige, niet-scheurbare wandelkaart is hierbij een nuttige hulpbron. De Rupelstreek, het Hombeeks plateau e.a. zullen hierdoor geen geheimen meer hebben voor de stappers.

Web: www.trvl.be/wandelen

2. Baksteenroute in de Rupelstreek

Deze fietsroute van 39 km (waarvan ook een korte versie van bijna 29 km bestaat) doorkruist de Rupelstreek en de gemeenten Hemiksem, Schelle, Niel, Boom en Rumst.
Hier lag ooit het zwaartepunt van de baksteenindustrie.

De tocht leidt je langs dijken, kastelen, schitterende vergezichten en een stukje industriële archeologie.
Zeven eeuwen kleiontginning resulteerden in een uniek landschap en de vroegere kleiputten blijken nu pareltjes van fauna en flora.
 

Web: www.trvl.be

3. Broekroute door het Vaartland
 

Nog een populaire thematische fietsroute: de 41 km lange Broekroute waar mooie natuurgebieden en (heel) veel water centraal staan. ‘Broek’ betekent immers ‘moerassig gebied’ en aan water ontbreekt het zeker niet tijdens deze tocht.
Het gaat een tijdje langs het Zeekanaal Brussel-Schelde en de Rupeldijken, langs het BLOSO-watersportcentrum Hazewinkel, het Zennega, domeinbos ’t Broek in Blaasveld en het provinciaal domein Broek De Naeyer in Willebroek. Er zijn ook twee (kortere) lussen mogelijk, de Willebroekse lus van 24 km en de Mechelse lus van 23 km.
 
 
Web: www.fietsroute.org

4. Kortebeentjeswandeling Leest
 

Deze originele wandeling werd uitgestippeld op het wandelnetwerk Rivierenland en richt zich specifiek naar gezinnen met (kleine) kinderen. Ze maakt een achtlus doorheen een prachtig stukje natuur vlakbij de stad Mechelen.
Onderweg kunnen de kids ook allerlei leuke doe-opdrachten uitvoeren, wat deze wandeling voor hen bijzonder attractief maakt. Start aan knooppunt 277 nabij de Steynemolen in Leest.

Web: www.trvl.be
Opdrachten voor de kids: www.trvl.be

5. De Rupelkleiroute, in de voetsporen van Piet van Aken'
 

Op deze wandelroute langs kleiputten en baksteenerfgoed zijn citaten uit het werk van schrijver Piet van Aken opgesteld. Infoborden en een brochure helpen je verder op weg.

De route voert je langs enkele pareltjes van de Rupelstreek die symbool staat voor de kleiontginning en de baksteenindustrie.
Die lieten hun sporen na: authentieke steenbakkerijdorpjes, houten droogloodsen en reusachtige schoorstenen flankeren enorme ‘kleiputten’ in het landschap. Vandaag kan je genieten van dit steenbakkerij-erfgoed, de oude scheepswerven en de wonderbare natuur die de kleiputten heroverde.
 

Je kan de route GRATIS downloaden.
 
Web: www.trvl.be

Meer leuke Pasar-wandelingen of -fietstochten in de regio Rupelstreek-Vaartland

Ook in Pasar-magazine zijn van de regio Lier enkele wandelfiches verschenen waarmee je zeker op stap kan.

Je kan deze wandelfiches met beschrijving en kaart downloaden
(klik op de titel)
:
 

1. Langs de Rupel
 

2. Hazewinkel in Rivierenland
 

3. Ssst... hier fietst den Duvel

3x Kids

1. Provinciaal Recreatiedomein De Schorre Boom
 

Voor de jongste bezoekers heeft De Schorre veel te bieden!
Zo beland je via de langste glijbaan van het land (!) rechtstreeks in de leuke recent vernieuwde speeltuin. Deze is trouwens ook toegankelijk voor kinderen met functiebeperkingen.
En bij regen kan je terecht in de binnenspeeltuin.
Of huur een waterfiets en combineer dit met een partijtje minigolf op het centrale eilandje in de roeivijver.
Avonturiers kunnen hier parapante of deltavliegen leren.
Adres: De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom.

Web: www.deschorre.be

2. Boottochten
 

Een boottochtje is altijd een leuke belevenis voor de kids. Verschillende rederijen bieden op regelmatige basis boottochten aan in de Rupelstreek en het Vaartland waar je ook individueel aan kunt deelnemen.
Het is wél noodzakelijk dat je hiervoor vooraf de plaatsen reserveert.
Dat kan telefonisch of via email bij Infokantoor Sashuis, Sasplein 18 te Klein-Willebroek. Tel. 03-886 22 66 en toerisme@trvl.be.
Op de website van Toerisme Rupelstreek en Vaartland vind je meer over het boottochtenaanbod.
 
 
Web: www.trvl.be

3. Park met openluchtzwembad Boom
 

Je ontdekt dit fraaie gemeentepark dat zich over 27 ha uitstrekt aan de Acacialaan.

Je kunt er o.a. genieten van een Franse tuin met prachtig beeldhouwwerk van bekende kunstenaars als Rik Wouters, Georges Minne en Ernst Wijnants.
Er zijn verder sportvelden en mogelijkheid om te hengelen, maar de kinderen zullen zich hier vooral uitleven in het openluchtzwemcomplex en natuurlijk ook in de leuke speeltuin.

Web: www.boom.be

Bijzondere belevenistips

Drie Rivierenpunt Rumst
 

De Rupel is een UNIEKE rivier in ons land. De Rupel heeft geen bron want ze ontstaat door de samenvloeiing van de Dijle en de Nete in Rumst.

Het Drie Rivierenpunt, de plaats waar de rivieren samenvloeien, geldt dan ook als een bijzondere attractie.
Op die plek maken fietsers en wandelaars dankbaar gebruik van de fiets- en wandelbruggen over de Rupel, Nete en Dijle die alzo de Rupelstreek met het Vaartland verbinden.

Web: scheldeschorren.be

3x Cultuur

1. Fort van Breendonk
 

Een beklijvend oord even buiten het centrum van Willebroek aan de A12.
De Duitse bezetter gebruikte het Fort van Breendonk als gevangenis- en doorvoerkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Vanuit Breendonk werden 2330 gevangenen naar Duitse concentratiekampen en gevangenissen gedeporteerd.
Het fort is vandaag een nationaal gedenkteken en schetst op een beklijvende manier het harde leven op deze historische site.
Adres: Brandstraat 57, 2830 Willebroek.

Web: www.trvl.be

2. Museum Herman De Cuyper Blaasveld
 

Herman De Cuyper (Blaasveld, 1904 - 1992) verwierf groot aanzien als beeldhouwer vanaf de jaren 30 van vorige eeuw. Als beeldhouwer beeldde hij de grote momenten in het leven uit  zoals huwelijk, geboorte, de wereld van het kind enz. en naast dit profane werk creëerde hij ook veel religieus werk. Rond 1938 vestigde Herman de Cuyper zich aan de Mechelsesteenweg 249 in Blaasveld waar zich het huidige museum bevindt. Naast de atelierwoonst ontdek je hier een moderne exporuimte die een goed overzicht biedt van zijn beeldhouwwerk en grafisch oeuvre.
Adres: Mechelsesteenweg 249, 2830 Blaasveld.
 
 
Web: www.museumhermandecuyper.be

3. St.-Bernardusabdij met Tegelmuseum Hemiksem
 

In de abdijkamers van de prachtige Sint-Bernardusabdij in Hemiksem ontdek je het Tegelmuseum Gilliot & Roelants.

Deze abdij blikt terug op een rijk verleden en ontstond in de 13de eeuw, maar het oorspronkelijke gebouw werd door een brand in de 17de eeuw vernield.
De abdij werd na de Franse Revolutie heropgebouwd en deed daarna o.a. dienst als gevangenis.
Na recentere renovaties kreeg o.a. het Tegelmuseum hier een onderkomen.
 
 

Je maakt er kennis met keramische panelen, gietvormen en machines, maar aandacht gaat ook naar lokale geschiedenis, archeologie en abdijmaquettes. Adres: Sint-Bernardusabdij, 2620 Hemiksem.
 
Web: www.trvl.be

5x Slechtweertips

1. Steenbakkerijmuseum Rupelklei Terhagen (Rumst)
 

In dit museum in Terhagen, deelgemeente van Rumst, krijg je een goed beeld van de artisanale steenbakkerijnijverheid die in de Rupelstreek werd beoefend. Hier kom je ook te weten hoe de verschillende kleilagen zich in de Rupelstreek hebben gevormd. Het museum herbergt ook een rijke collectie fossielen. Levensgrote poppen beelden de verschillende ambachten uit die met de steenbakkerij te maken hebben. Hierbij stonden bekende figuren uit de streek model voor de gezichten van de poppen. Open van mei tot half september op zaterdag en zondag.
 
 

Adres: Uitbreidingstraat 33, 2840 Rumst.
 
Web: www.trvl.be

2. Museum Sashuis Klein-Willebroek
 

De ontstaansgeschiedenis van het (zeevaart)kanaal en de ermee verbonden geschiedenis van Klein-Willebroek staan centraal in dit museum. Dat kanaal, dat Willebroek met Brussel verbindt, werd na 11 jaar noeste arbeid in 1550 ingehuldigd.
Om de 14 m niveauverschil te overwinnen, werden sassen gebouwd zoals het Sashuis in Willebroek.

Het huidige Sashuis, dat het vorige dat door brand werd vernield verving, dateert uit 1608. Het fungeert sinds 1987 als gemeentelijk en heemkundig museum. Het huisvest ook de toeristische dienst van de Rupelstreek en het Vaartland.
 

Adres: Sasplein 18, 2830 (Klein) Willebroek
 
Web: www.trvl.be

3. Ecomusem en Archief van de Boomse baksteen
 

Dankzij de steenbakkerijen was er eeuwen werk en een zekere welvaart in de Rupelstreek en in Boom. De steenbakkerijen zijn inmiddels verdwenen maar de sporen uit het verleden zijn nog steeds zichtbaar aanwezig in het landschap.
Zo ontdek je op Noeveren nog de typische droogplaatsen, de werkmanshuizen, de ovens e.a. Echte pareltjes van industrieel erfgoed. En je verneemt er uiteraard ook alles over het harde leven van de arbeiders in de steenbakkerijen en de kleiputten.
Adres: Noeveren 67, 2850 Boom.

Web: www.emabb.be

4. Bezoekerscentrum De Paardestal Niel
 

De naam zegt het zelf reeds: vroeger werden in dit gebouw paarden gestald die in de steenbakkerijen de wagons met klei en bakstenen trokken. Een deel van het gebouw werd ingericht als tentoonstellings- en ontmoetingsruimte. Je vindt er dan ook een boeiende tentoonstelling over de geschiedenis van de streek én informatie over het nabijgelegen natuurgebied Walenhoek, dat je vanhier uit kunt verkennen. Van mei tot september is het bezoekerscentrum elke zondag open van 14 tot 18 u., in de winter is het steeds de eerste zondag van de maand geopend.
 
Web: www.natuurpunt.be

5. Steenbakkerijmuseum ’t Geleeg Rumst
 

De vzw Steenbakkerijmuseum van de Rupelstreek ’t Geleeg wil de klei-industrie in de kijker plaatsen en bewaren voor het nageslacht. Er gaat daarbij aandacht zowel naar de technische kennis, alaam, beeld- en archiefmateriaal, terreinen, machines als gebouwen.

De vzw beschikt hiervoor over twee locaties, een site in Rumst en een in Boom, waarbij de site in Rumst individueel kan worden bezocht van april tot eind oktober en dat steevast van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag van 13.30 tot 17 u.
 

Web: www.geleeg.be

3x Groen

1. Het Broek in Blaasveld
 

Dit staatsdomein heeft een zeer rijke fauna en flora en was oorspronkelijk – in de middeleeuwen – een ontoegankelijk waterrijk gebied met landduinen.

In de 19de eeuw werden populieren aangeplant en veranderden de lage bosjes er in uitgestrekte aanplantingen.

Nu is dit een fraai recreatiegebied met uitgestippelde wandelwegen.

Web: www.zennegat.be

2. Oude Nete-arm Rumst
 

Die Oude Nete-arm ontstond in de jaren zestig van vorige eeuw bij de aanleg van de E19-snelweg tussen Antwerpen en Brussel.
De loop van de Nete werd toen een deel verlegd waardoor een deel van natuurdomein Battenbroek aan de kant van Rumst belandde.
Nu is het een bijzonder gevarieerd landschap met een prachtige flora. Je kunt die unieke natuur nu zelf ontdekken dankzij een bewegwijzerd wandelpad dat start aan de hoek van de Kerkstraat/Schoolstraat in Rumst.

Web: www.trvl.be

3. De Kleiputten van Terhagen
 

Het ruim 200 ha groot gebied dat zich situeert tussen de dorpskernen van Rumst, Reet en Terhagen onderging de jongste decennia een echte gedaanteverandering.
Je vindt er naast kleiputten nu ook pioniersbossen, grote vijvers, rietvelden en kleinere poelen, de ideale biotopen voor water- en rietvogels.
Je kunt dit prachtige natuurgebied verkennen langs een ‘vlonderpad’ (een houten wandelpad) en in de herfst geldt het als een paddenstoelenparadijs.

Web: www.natuurpuntrupelstreek.be

5x Lekkere Streekproducten

1. Duvel

Wie kent het Duvel-bier niet? Als je langs de A12 rijdt, word je verwittigd: ‘Ssst... hier rijpt de Duvel’.

Dit bier is inmiddels te koop in meer dan veertig landen.
Duvel is een sterke gouden ale. Na de Tweede Wereldoorlog begon pils aan een steile opgang. Brouwerij Moortgat experimenteerde met brouwsels met een gouden kleur, als antwoord op de pilsrage in die tijd.
Toen de brouwer proefde, was hij zo enthousiast van zijn brouwsel dat hij uitriep: ‘Dit is een duivels biertje!’.

Web: www.duvelmoortgat.be

2. Schep

Dit is wellicht het meest typische streekgerecht van de Rupelstreek. ‘Schep’ is kort gezegd een stoverij van paardenvlees. Dat was eertijds immers veel voor handen in de streek, dankzij de baksteenproductie.
Paarden die te oud waren om nog schepen met baksteen langs de rivieren te trekken, belandden bij de paardenslachter. Het vlees ging dan naar de arbeiders, die het verwerkten in een stoofgerecht. Niet verwonderlijk dat zowel in de Rupelstreek als in Willebroek schep een echte specialiteit is en te verkrijgen is bij de lokale beenhouwers.

Web: www.emabb.be

3. Klinkaertbier

Dit amberkleurig bier wordt volgens een oude formule uit de Rupelstreek in Boom gebrouwen.
Het verdween een tijd uit de circulatie tot de huidige brouwer de hand kon leggen op de oude formule en de oude gist terug kon cultiveren.
Uitgelezen grondstoffen als mout, hop, gist en water vormen de bestanddelen van dit lekkere streekbier dat je verkrijgt bij drankenhandel De Troetsel, E. Claessenslaan 10 in Niel.

Web: www.bierhandeldetroetsel.be

4. RupelDruppel jenever

Jenever was lange tijd een ‘dagelijkse drank’ in de steenbakkerijstreek. Tijdens het klei steken in de winter en in de bijtende kou, warmden de arbeiders zich op met een kruik jenever op zak.
Deze RupelDruppel jenever is een oude jenever met twee variëteiten: een heerlijke, smaakvolle jenever van 35° en een zachtere versie (appel) van 21°.
Een typisch souvenir van de Rupelstreek dat je kunt kopen aan de balie bij Toerisme Rupelstreek-Vaartland in Klein-Willbroek.

Web: www.trvl.be

5. Willebroekse praline

De Willebroekse praline oogt erg fraai. Op de bovenzijde pronkt het wapenschild van de gemeente en de jeneverinhoud bestaat in twee variaties. De melkchocolade pralines hebben een zachte vulling, de snoepjes in fondant chocolade bezitten een extra gekruide vulling en smaken daardoor wat pittiger. Te verkrijgen in Willebroek bij Bakkerij Buelens in de Overwinningstraat 150.   

Mooiste dorp

Schelle

Het lieflijkste dorp van de Rupelstreek is Schelle dat aan de monding van de Rupel in de Schelde ligt en veel van zijn landelijke charme wist te bewaren.

Blikvanger is de Sint-Petrus en Pauluskerk, de oudste van de Rupelstreek. Zowel onderbouw als spits hellen sedert de 17de eeuw zowat 1,20 m naar het oosten. Daarom spreekt men van de 'scheve toren'.
In de kerk een gerestaureerd Van Pethegem-orgel en het schilderij "De marteling van Sint-Sebastiaan" dat wordt toegeschreven aan Antoon van Dyck (1599-1641).

Heel uniek in Vlaanderen is het 'Monument voor de vrijwilliger' op het  Louis Wachtersplein (Provinciale steenweg). Schelle huldigt met dit tweeledige monument de vele vrijwilligers en verengingen uit verleden, heden en toekomst, hier en elders.
In het midden van het plein staat het bronzen beeld van de St.-Sebastiaansgilde, de oudste verenging van Schelle. Daarond een 15 m lange fotoboog met de foto's van 1146 vrijwillige medewerkers van het Schelse verenigingsleven. Het monument werd onthuld tijdens het driejaarlijke 'ScheveTorenFeest', editie 2005.
Tussen het dorpscentrum en de Schelde kom je langs de 17de eeuws Laarkapel; ze is toegewijd aan de Moeder van Smarten.

De rondgang aan de buitenkant stelt de zeven smarten van Maria voor. Binnen ziet men het eenvoudige barokaltaar met de marteltuigen van de passie van ons Heer. Naast de toegangsdeur lees je "Al degenen die hier een offerande geven zullen tot behoef van reparatie dezer kapel zullen verdienen den aflaat begrepen in een bulle van Rome, 800 dagen aflaat."
Naast de Laarkapel vind je het standbeeld 'Brigand', een beeld geplaatst n.a.v. de herdenking van 200 jaar Boerenkrijg.

5x Lekkere Adresjes

1. Restaurant ’t Schoon Verdiep Boom

In een aangenaam kader geniet je van een verfijnde keuken. Dit herenhuis waar chef Christophe Moons je een voortreffelijk menu serveert, dateert van omstreeks 1900. Een ontwerp van de Boomse architect Bal. Oorspronkelijk was dit de woonst van een welstellende brouwer.
Er is al een keuzemarktmenu in drie gangen vanaf 25 euro/persoon. Op zonnige dagen kan je ook tafelen op het terras in de tuin.
Adres: Tuyaertsstraat 26, 2850 Boom. Tel. 03-844 31 45.

Web: www.tschoonverdiep.be

2. Brasserie Drie Rivieren Rumst

Je ontdekt deze brasserie op het mooiste plekje van Rumst: daar waar Dijle en Nete samen de Rupel vormen. Je geniet in een nieuw gebouw van een prachtig uitzicht op de fauna en flora en de voorbijvarende binnenschepen en plezierboten.
De kaart biedt een ruim aanbod met zowel snacks, salades, wok- en pastagerechten, gerechten uit grootmoeders keuken (zoals lekker stoofvlees met Grimbergen) en een ruimer aanbod aan vis- en vleesschotels.
De brasserie ligt aan het fietsknooppuntennetwerk en je kan er ook op adem komen bij huisbereid ijs, een pannenkoek of een wafel.

Adres: Vissersstraat 91, 2840 Rumst. Tel. 03-888 79 43.

Web: www.drierivieren.be

3. Grand Café Kaai Boom

Vanaf dit Grand Café, een opmerkelijk modern architectonisch gebouw uit 2001, geniet je van een indrukwekkend en overweldigend uitzicht over het Rupellandschap, vlakbij de veerdienst naar Klein-Willebroek.

Fraaie, vrij beknopte kaart met ruimer aanbod salades en visgerechten en dat alles tegen schappelijke prijzen. En er is ook paling in ’t groen!
Adres: Kaai 40, 2850 Boom. Tel. 03-843 33 12.

Web: www.kaai.be

4. Sachetti’s Willebroek

Gezellig en speciaal ingericht dessert- en eetkaffee waar je zowel terechtkunt voor een zakenlunch, een lekkere snack of een artisanaal  gebrande koffie. Of waar je gewoon even komt uitblazen tijdens of na een wandeling of fietstocht, want dit ‘kaffee’ ligt aan wandelknooppunt 121-198 van Rivierenland en tussen fietsknooppunt 38 en 39 van het Scheldeland. Op de kaart een ruim aanbod pastagerechten, maar ook een bord tapas en een stevige steak.
Adres: Sasplein 9, Willebroek. Tel. 03-888 14 88.

Web: www.sacchettis.be

5. Café Bistro Paddock Niel

Een leuk en ongecompliceerd café-bistro. Je kunt hier zowel terecht om te genieten van een pintje in een gezellig interieur als voor een eenvoudige, maar lekkere en verzorgde schotel tegen democratische prijzen.
Enkele van de suggesties op de kaart: escalope milanaise met pasta, entrecôte met verse frietjes, visbrochette met pasta of een quiche. En ook voor een pannenkoek kan je hier terecht, net als voor lekkere wijntjes op een soms verrassende wijnkaart.
Adres: Dorpsstraat 9, 2845 Niel. Tel. 03-290 05 72.

Web: www.cafepaddock.be

5x Overnachten

1. Hotel Domus Boom

Leuk nieuw driesterrenhotel dat een onderkomen vond in een gerenoveerd kloosterpand.
Een hotel met klasse en stijl dat centraal goed gelegen is, niet alleen om het Rupelland te verkennen maar ook om toeristische topsteden als Brussel, Antwerpen en Mechelen te bezoeken.
Ook ideaal gelegen voor prachtige fietstochten in de omgeving.
Er zijn 13 erg comfortabele moderne kamers, voorzien van o.a. flatscreen tv.
Adres: Antwerpsestraat 15, 2850 Boom.

Web: www.hoteldomus.be

2. Hotel Fevaca Inn Willebroek

Comfortabel driesterrenhotel met 21 kamers, gelegen aan de privéjachthaven van het hotel (de enige privéjachthaven in ons land) in Willebroek.
De kamers zijn zeer ruim en modern/zakelijk ingericht en je geniet hier van een voortreffelijk Frans-Italiaanse keuken. De restaurantzaal in maritieme stijl is leuk ingericht met patrijspoorten die uitzicht geven op de jachthaven. Dit is ook een hotel dat veel zakenreizigers lokt.
Adres: Victor Dumonlaan 6, 2830 Willebroek.

Web: fevaca.com

3. B & B ’t Lekkerbeddeke Rumst

Een nieuwe B & B in het hartje van Rumst met keuze uit twee comfortabele kamers. Ideale fiets- en wandelomgeving.
Je komt hier helemaal tot rust en vlakbij ontdek je zowel natuurgebieden als veel water.

De gastenkamers beschikken o.a. over een inloopdouche, toilet en tv. Het ontbijt wordt geserveerd in een aparte ontbijtruimte waar ook een internetaansluiting en een bar ter beschikking staan.

Adres: Hoge Vosbergstraat 65b, 2840 Rumst.

Web: www.tlekkerbeddeke.be

4. Tentcamping met trekkershutten

Met een tentje kan je terecht in het Domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver.
Daar ligt een klein kampeerterrein van 1 ha enkel bestemd voor tentjes. Met recent vernieuwd sanitair paviljoen binnen het domein Roosendael.
Deze beschermde abdijsite vind je op 5 km van Mechelen en langs de Vlaanderen Fietsroute. Er zijn ook twee trekkershutten beschikbaar voor telkens 4 personen.
Adres: Rozendaal 5, 2860 Sint-Katelijne-Waver.

Web: www.roosendael.be

5. Motorhomeplaatsen

Motorhometoeristen kunnen terecht op de parking van het Recreatiedomein De Schorre in Boom.

Daar zijn er vier afgebakende zones op de parking met camerabewaking die het hele jaar door toegankelijk zijn.
Er is tevens een sanistation (met muntjes) en een waterkraan voor tankvulling met leidingwater ook tegen betaling. Er is één elektrische aansluiting voor het opladen van batterijen enz.
Adres: De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom.

Web: www.deschorre.be

PRAKTISCHE INFO

1. Km-afstanden tot de Rupelstreek-Vaartland

KM-afstanden tot de Rupelstreek-Vaartland

VANUIT...

Tot WILLEBROEK

 

VANUIT...

Tot WILLEBROEK

 

Brugge

106

 

Antwerpen

21

 

Gent

56

 

Hasselt

99

 

Brussel

30

 
 

 

2. Toeristische dienst

Regionaal Infokantoor Toerisme Rupelstreek-Vaartland,
Sasplein 18, 2830 (Klein)-Willebroek. Tel. 03-886 22 66 - toerisme@trvl.be
Web: www.TRVL.be