Abdij van Maredsous, Mosterdfabriek Bister “ L’ Imperiale en Saffraankwekerij Cotchia
Programma:
-9:30 Gegidste rondleiding in de benedictijner-abdij van Maredsous. Jullie komen alles te
weten over de geschiedenis, cultuur en architectuur. We gaan ook langs de kerk, de
bibliotheek en begraafplaats. Ook de abdijprodukten komen aan bod. We sluiten af
met een proeverij van het bekende abdijbier.
-12:45 Lunch in Mosterdfabriek Bister “L ’Imperiale
Opgelet: bij inschrijving jullie keuze vermelden vis of vlees
Vleesschotel : Blokje varkensvlees met blond bier, graanmosterd met honing, aardappelgratin met groenten .
Visschotel: Koolvis met paddenstoelen, gebraden ham, mousseline met Bio mosterd, worteltjes en een gevulde courgette.
-14:00 Bezoek aan deze fabriek
Uiteenzetting over de geschiedenis van het bedrijf en de fabricatie van mosterd, pickles
en fijne groenten op azijn. Bezoek aan de werkplaatsen en het kleine mosterdmuseum.
Proeverij van de producten en een geschenkje.
-15:45 In de grootste Saffraankwekerij van België maakt u kennis met saffraan, één van de
duurste en meest waardevolle specerijen. Daarom wordt dit ook wel eens “ het rode
goud” genoemd. Gedurende het bezoek zullen we de geschiedenis leren kennen,
de speciale ( heilzame) eigenschappen en natuurlijk het culinair gebruik gevolgd door
een proefsessie.
Praktisch
Praktisch:
Vertrek per bus Rekem kerk om 7:15 Achterkant Lanaken CCL 7:30
Terug omstreeks 19 uur
Prijs: 58 euro ( niet leden 65 euro) alles inbegrepen: bus, gidsen, inkomgelden , proeverijen, geschenkje, lunch en fooi chauffeur.
Inschrijven kan tot uiterlijk donderdag 28 april door te storten op ons rekeningnummer
BE17 7845 3445 0121
Voor bijkomende inlichtingen kan U zich wenden tot Gilberte Vanderhallen, liefst per mail
gilberte.vanderhallen@telenet.be of tel. 089/712057
Engelse hof 10
3620 Lanaken
Deelname-informatie
Contactpersoon
089/712057