Bezoek museum Dossin Kazerne in Mechelen

De kazerne werd in opdracht van Maria Theresia van Oostenrijk gebouwd in 1756.  In 1936 kreeg het gebouw de naam van de Belgische Luitenant-Generaal Emile de Dossin de Saint Georges.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze kazerne door de Duitse bezetter gebruikt als verzamelplaats voor Joden en Zigeuners.

Van hieruit werden meer dan 25.000 mensen gedeporteerd naar de concentratiekampen van o.a. Auschwitz-Birkenau.

Om de herinnering aan deze donkere bladzijde uit de geschiedenis voor huidige en toekomstige generaties niet te vergeten werd recht tegenover de kazerne in 2012 een nieuw museum geopend.  Je bezoekt dit museum met een gids die je het historisch belang en betekenis van deze plaats zal duiden, maar ook de link zal leggen naar hedendaagse thema's zoals racisme, uitsluiting en mensenrechten.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
dinsdag 12 maart 2019 - 12:45
Praktische info

Eerst telefoneren of mailen naar de betrokken organisator. 

Daarna kan je de deelnameprijs betalen op rekening (Iban): BE63 7895 2705 8208 van Pasar Merksem met vermelding van de datum van de activiteit en het aantal deelnemers, lid of geen lid van Pasar.

Pas dan is je inschrijving definitief.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Mechelen
Goswin de Stassartstraat 153
2800 Mechelen

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€13.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 14.00
Deelnameinformatie

De inschrijvingsprijs omvat enkel het museumbezoek.  Je kan nadien nog op eigen initiatief de stad Mechelen in wandelen, 10min. tot aan de Grote Markt, waar je voldoende horeca aantreft om bij een drankje na te praten.

Samenkomen: om 12u50 aan de museumingang.  We gaan bij voorkeur met de trein tot Mechelen-Nekkerspoel, ieder zorgt zelf voor eigen ticket.  Vertrekuur in Antwerpen-Centraal wordt tijdig meegedeeld.  Wie toch met de auto naar Mechelen komt, kan betalend parkeren in Parking Tinel in de buurt van het museum.  Voor carpoolen proberen we te bemiddelen,

Contactpersoon

Contactpersoon
Walter DE SAGHER
walter.de.sagher@telenet.be
35016032
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!