Daguitstap: per trein naar Lier

O.l.v. een stadsgids bezoeken we het historische Lier ( duur 2 uur). We nemen een kijkje in het begijnhof (Unesco werelderfgoed), wandelen langs de Zimmertoren, de Grote Markt enz ... Er is zoveel te zien in de Pallieterstad!

's Middags nemen we een gezamenlijk middagmaal: soep, koude schotel met frietjes, glas bier, water of wijn en koffie of thee na. Wil je liever een veggie-schotel, laat het ons weten.

Vervolgens doen we een boottochtje van 45 minuten op de Binnen-Nete: zo krijgen we een aparte kijk op verborgen pittoreske plekjes.De boten hebben dezelfde vorm als de vroegere palingschuiten en zijn uitgerust met een elektrische buitenboordmotor. Met een mooie natuurwandeling ( 5 à 6 km) en een "terrasje"  sluiten we onze dag af.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 24 april 2022 - 10:00
Praktische info

Vertrek om 8u38 in Brussel-Noord met IC trein 3308 richting Antwerpen-Centraal. Om 9u33 overstap in Antwerpen-Berchem op trein naar Lier. Aankomst in Lier om 9u42. Om 10 uur wacht de stadsgids ons op.

We nemen de trein terug naar Brussel ofwel om 17u17 ( aankomst in Brussel-Noord om 18u21) ofwel een uurtje later.Iedereen zorgt zelf voor een treinticket: heb je geen verminderingskaart dan neem je best een weekend ticket aan 50%. Voor Brussel-Lier H/T betaal je dan € 8,40.

We spreken af in Brussel-Noord, op het perron van vertrek. Normaal is dat spoor 11, maar opgelet, vaak zijn er spoorveranderingen.

Inschrijven kan door deelnameprijs te storten op rekening Pasar Jette-Laken BE 77 0014 7507 3542 . Maar eerst even informeren of er nog plaats is. Niet-leden zijn welkom ( niet verzekerd door Pasar) maar leden krijgen voorrang.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats

Leopoldplein, 32
2500 Lier

Deelname-informatie

Deelnemers
15 - 25
Deelnameprijs leden
€25.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 28.00

Contactpersoon

Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!