Duplicaat van La Biomista en GreenVille (Geannuleerd)

Green Ville gunt je een blik op de toekomst. Hoe komen we tot een energievriendelijke kringloopeconomie? Het voormalig hoofdgebouw van de Kempische Steenkoolmijnen in Houthalen-Helchteren onderging een volledige facelift tot een Cleantech dienstencentrum. Bezoekers kunnen kennismaken met het Limburgs mijnverleden én de toekomst op het vlak van energie en materialen. Een gids zal ons wegwijs maken. We zullen ondermeer ontdekken hoe restafval kan ingezet worden als nieuwe grondstof, welke inpakt onze keuze van kleding heeft, we ontdekken de actieve experience room................

 

Daarna gaan we een driegangen menu gebruiken.

 

Na deze lunch vertrekken we naar Zwartberg waar kunstenaar Koen Vanmechelen met steun en samenwerking van de stad Genk La Biomista heeft uitgebouwd. "Het is een ode aan de mix van het leven", licht de kunstenaar toe. Na C-Mine in Winterslag en Thor Park in Waterschei is het de derde site die een mooi voorbeeld is van hoe een mijnstad wordt getransformeerd in een toeristische trekpleister en kruisbestuiving vormt tussen kunst, wetenschap en maatschappij. La Biomista is 24 hectare groot, de helft bestaat uit vrije natuur. Op het terrein werden een studio en The Battery, het hart van de werking, met aanvullend een serre en arendskooi, gebouwd. Dieren zijn belangrijk achter het verhaal van La Biomista. Verder is er nog de mooi gerestaureerde directeurswoning en het poort ( toegangs) gebouw The Ark. Achter de directeurswoning is een park ingericht ( goed 9000 vierkante meter groot) met drie natuurlijke vijvers, enkele bruggen en een wandelparcours van één kilometer. Een kruisbestuiver wacht ons op voor een rondleiding met deskundige uitleg.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
donderdag 24 juni 2021 - 09:00
Praktische info

Praktisch:

 

gegaan met eigen vervoer

 

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
Biomista
Marcel Habetslaan 50
3600 Genk

Deelname-informatie

Deelnemers
20 - 50
Deelnameprijs leden
€43.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 53.00
Deelnameinformatie

 

gaan met eigen vervoer

 

Contactpersoon

Contactpersoon
Gilberte Vanderhallen
gilberte.vanderhallen@telenet.be
tel.089/712057
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!