GEANNULEERD Lentewandeling (Paasmaandag) te Wellen

Het grondgebied Wellen bevindt zich in het Vochtig-Haspengouw. De gemeente is gelegen in de vallei van de Herk, die hier, vanuit het zuiden in de noordelijke richting stroomt. De hoogte varieert van 40 tot 81 meter. Langs de Herk bevinden zich 2 natuurgebieden , de Broekbeemd (kalkmoeras): ligt in het zuiderlijk deel van de Herk vallei, tussen de dorpkern Wellen en Herten. In dit gebied werd in 1992 het eerste Limburgse begrazingsproject met Schotse hoogland runderen opgezet. Noordelijker vanaf de dorpskern, in de richting Alken ligt de Grotebeemd, dit natuurgegied ligt ingesloten tussen de Herk en de Kleine Herk. Vroeger was dit allemaal hooiland. Jarenlange verwildering en aanplanting van canadabomen herschiep dit tot een wildernis en jachtgebied. Sinds verschillende jaren heeft de natuurvereniging 't Bokje, in Wellen dit gebied als waardevol te bestempelen en daarbij heeft de zeldzame en bedreigde 'Kamsalamander' geholpen. De natuurvereninging 'Limburgs Landschap en Voeren' heeft ondertussen het gebied opgenomen en de bedoeling is dit gebied te hervormen in begrazingszones, bloemrijke hooilanden en poelen ter bescherming van beschermde dieren en planten. Ter bescherming tegen overstromingen zijn er 2 overstromingszones gemaakt tussen Wellen en Alken. Ook sinds vorig jaar zijn, naast de Schotse, de eerste Gallowy-runderen geariveerd voor begrazing. Planten als Steenbreek, Sleutelbloem, Meidoorn, Sleepruim enz.... vind je hier terug.

We wandelen langs beide waterlopen en passeren de dorpskern van Wellen, doen een korte kennismaking met de Broekbeemd (kalkmoeras). Passeren langs de Dorpsmolen, de Graetmolen en Zwembad Malpertuus.

Wegens de huidige corona-maatregelen raden we alle deelnemers aan voldoende afstand te bewaren (1,5 m) en zeker een mondmasker te dragen indien de afstand niet kan gerespecteerd worden (dus steeds bij hebben). Er zal geen koffie en wafel onderweg zijn, wel een kleine rustpauze (met eigen drank / koek).

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
maandag 5 april 2021 - 14:00
Praktische info

Er zijn geen voor inschrijvngen.    Afstand ongeveer 6 à 7 km.   Vertrek 14 uur parking  zwembad Maupertuus Bampsstraat 3830 Wellen. Wij houden ons aan de Covid 19 maatregelen. Honden aan de lijn. 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats

Parking Maupertuus Bampsstraat 3830 Wellen
3830 Wellen

Deelname-informatie

Deelnemers
5 - 25
Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.50

Contactpersoon

Contactpersoon
Hermans Jos
h.jos124@gmail.com
0471/629630
Georganiseerd door

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!