StreekGR Hageland, De cirkel wordt gesloten

Je loopt eerst richting Bierbeek, een landelijke gemeente aan de rand van het Meerdaalwoud. Het is ook de grens van het Hageland, het Dijleland en Brabants Haspengouw. Je gaat onder de HST-lijn en de E40 door en wandelt rond het kasteel Wilderhof. Aan het psychiatrische ziekenhuis Sint-Camillus ligt Leuven letterlijk aan je voeten met op de voorgrond de Abdij van Park en daarachter de Phillipssite met meer naar rechts de toren van de universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein.

Wat verder kom je effectief aan de Abdij van Park, het voormalige jachtpark van Godfried met de Baard welk hij in 1129 aan de Norbertijnen schonk. Zij bewonen nog altijd de abdij welke is omgeven door weiden en waterplassen. Rond de abdij staan in een kring de muren met de poortgebouwen, de watermolen en de indrukwekkende hoeve met tiendenschuur. Doordat alles in verschillende fasen tot stand kwam, herken je verschillende bouwstijlen: van romaans over gotish naar renaissance en barok. Uniek zijn de kapittelzaal, kloostergang, refter en bibliotheek. Op het kerkhof liggen verschillende prominenten uit de regio en van de universiteit begraven.

Ook de abdij van Vlierbeek ligt op je weg. Een abdij van de Benedictijnen van Affligem welke in 1127 werd gesticht. In 1572 werd ze door de troepen van de Prins van Oranje plat gebrand maar ze herrees in de tweede helft van de 17de en in de 18de eeuw. In 1797 werd ze onder Frans bewind opgeheven.

En niet veel verder sta je terug aan het provinciedomein Kessel-Lo. Met andere woorden : De cirkel is gesloten !!!

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 13 oktober 2019 - 09:30
Praktische info

We spreken af aan Parking 3 van het Provinciaal Domein in 3010 Kessel-Lo op de Holsbeeksesteenweg vanwaar we om 9h30 stipt met een beperkt aantal auto's met carpool vertrekken naar de parking aan Café Van der Velpen, Lovenjoelsestraat 12 in 3360 Bierbeek (Bremt). Wanneer we te voet terug aankomen in Kessel-Lo rijden we met z'n allen met de overgebleven voertuigen terug naar Bierbeek.

Voorzie je van een lunchpakket en de nodige dorstlessers en van aangepast kledij tegen regen of zon en stevig schoeisel.

De lengte van deze etappe is een kleine 19 km.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Parking 3
Holsbeeksesteenweg
3010 Kessel-Lo (Leuven)

Deelname-informatie

Deelnameinformatie

Iedereen is van harte welkom, lid of geen lid. Deelname is voor iedereen dan ook gratis maar enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.

Graag op voorhand een seintje indien je mee wandeld.

Contactpersoon

Contactpersoon
Jan Kersemans
PasarSKW@gmail.com
0473 636 023
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!