Met deze 4 simpele trucjes wordt kamperen kinderspel

Een lifehack is een simpele manier om het leven eenvoudiger te maken. Ook op de camping maakt zo’n trucje een wereld van verschil. Wij presenteren vier lifehacks waarmee kamperen kinderspel wordt.

1. Geen aanmaakhout? Gebruik Doritos

Zeker na een regenbui is het soms moeilijk om droge twijgen en dennennaalden te vinden om je kampvuur aan te maken. Heb je een pak tortilla’s of andere maïschips bij, dan kan je een handje opofferen aan de vuurgoden. Zeker Doritos zouden prima fikken.

2. Ducttape voor alle gebruik

Ducttape kan op de camping handig zijn om een scheur in je tentzeil of een gebroken tentstok tijdelijk te herstellen, een touw te maken of voedselverpakkingen te sluiten.

Ben je lichtgewicht op stap? Draai wat tape rond je drinkbus. Zo heb je in noodgevallen iets bij de hand terwijl je geen hele rol moet meezeulen.

3. Eieren in een plastic fles

Niets lekkerder dan een omelet bij het ontbijt. Maar wandel je met de rugzak, dan is het nogal een delicate zaak om een hele doos eieren mee te nemen. Breek in plaats daarvan de eieren op voorhand en giet ze voorzichtig in een lege, propere plastic fles. Extra voordeel: een kom op te roeren heb je niet nodig.

4. Kruiden in lege doosjes Tictac

Om die campingmaaltijd net dat extra tikje zout en peper te schenken.

Gepubliceerd op dinsdag, maart 16, 2021 door Tom Peeters

Delen