Warm winterwandelen, zo gezellig!

Maak kennis met wandelblogster Dorien Draps van www.opwandel.be. Dorien wandelt het hele jaar rond. Hoezo, te koud? Nee hoor: met haar tips wordt winterwandelen nóg warmer en gezelliger.

 

 

 

 

1. Laagjes eerst

Dé manier om je lichaamstemperatuur te reguleren? Het fameuze ‘laagjessysteem’! Jij bent het hart en je draagt laagje boven laagje om jezelf warm te houden. Elke laag heeft een eigen functie. Dit thermoshirt van merinowol is de perfecte basislaag: ademend, vochtafvoerend en natuurlijk.

Icebreaker, 200 Oasis LS Scoop, vanaf € 99,95

 

 

2. Fleece it up

Deze fleece wandelt zalig, maar je kan ‘m altijd en overal dragen: in je luie zetel, in het bos of op een terrasje. Warm, extreem zacht en vol kleur om de donkere wintermaanden op te vrolijken!

Ayacucho, Fleece Peniche Snap Pullover W, vanaf € 59,95

 

 

3. Chocomelk on the go

Warm of koud? Maakt niet uit: in deze dubbelwandige drinkfles van Hydro Flask blijft je favoriete winterdrankje minstens 12 uur lang op temperatuur.

Hydro Flask, isolatiefles 473 ml met flex sip, vanaf € 35,95

 

 

4. Groot licht

Laat je niet verrassen door de snel ondergaande winterzon en stop deze hoofdlamp in je wandelrugzak. Zo kan je lekker verder wandelen, ook als de avond valt. Met 600 stralende lumen en optie rood licht.

Petzl, hoofdlamp Actik Core 600, vanaf € 64,95

 

5. Byebye ijsklompen

Altijd koude voeten? Het laagjessysteem kan je ook op je voeten toepassen. Eerst draag je een lichte liner, daarover een dikke wintersok. Dankzij dit duo van merino blijven je voeten lekker warm en droog.

Woolpower, 2-pack kousen met liner, vanaf € 39,95

 

Dorien Draps
Hiker & lover of all things slow.
Ziel achter blog en trektochtschool Op Wandel

www.opwandel.be