Wandelschoenen kiezen

1 minuut leestijd

We willen vaker gaan wandelen, echt recreatief wandelen: iets intensiever dus. Daarom zijn we op zoek naar de juiste schoenen daarvoor. Welke soorten wandelschoenen kiezen we het best als beginners?

Helpdesk
  • Wandelen

Alles hangt af van je voeten en het terrein dat je bewandelt. Op een vlakke ondergrond kies je best voor schoenen met een flexibele zool. Trek je de bergen in? Dan mag de zool wat stugger en meer slijtvast zijn. 

 Wandelschoenen worden onderverdeeld in categorieën van A tot D op basis van de stevigheid van de zool. 

A-schoenen zijn lage wandelschoenen met een soepele zool, geschikt voor het wandelen op vooral verharde wegen.  A/B-schoenen omsluiten je enkel en bieden meer ondersteuning. Je kan ze gebruiken voor trektochten met een zwaardere rugzak, als je kleine waterlopen moet trotseren of als je last hebt van enkelinstabiliteit. 

Trailrunningschoenen zijn gemaakt voor bergachtig terrein en hebben als voordeel dat ze heel licht zijn en de meest flexibele zool hebben. 

Naast de ondergrond moet je ook rekeninghouden met de bouw van je voeten. De breedte van een schoen is minstens zo belangrijk als de lengte. 

Ervaren alpinist of beginnend wandelaar? Laat je steeds informeren in een gespecialiseerde buitensportzaak.

Beantwoord door Marjan Van Mechelen, Adviseur K2 De Kampeerder 

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Techniek
Hoe neem je een gpx-track op met Strava
Techniek
Warme slaapzak
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer