Waasmunster

Wat doen we?

Winterwandeling in de Hoge Venen

Winterwandeling in de  Hoge Venen.
 

Wow! 7 uur, nog donker en koud, maar toch staat de bus al klaar aan de parking aan de post te Waasmunster om ons naar de Hoge Venen te brengen. Op de baan is het rustig zodat we vrij goed op tijd aan onze wandeling kunnen beginnen. Het is dan 9.30 uur.

We eten eerst nog een cupcake en weg zijn we. Het wordt een fantastische, gevarieerde en avontuurlijke wandeling.  We stappen over vlonderpaden om niet in de venen te verzinken.
Roger legt even uit hoe deze venen ontstaan zijn. We zetten onze tocht verder met de zon op ons gezicht in een open vlakte en door het bos.

Aangekomen bij een schuilhut is het tijd voor een opwarmertje: een glaasje citroen- of bessenjenever. Natuurlijk was er ook fruitsap.
Enige kilometers verder aten we onze picknick, zittend op een boomstronk of omgevallen boom, genietend van de warme zonnestralen en het mooie wit gesneeuwde landschap.
Wat een prachtige dag!

Vanaf het volgende stuk van de wandeling werd het wat moeilijker langs smallere paden door het bos, langs de rivier en over gladde stukken ijs en brugjes.
Het leek echt teamwork. We hielpen elkaar over de moeilijkste maar tevens ook de avontuurlijkste stukken. Hier en daar schoof er wel eens iemand uit, maar niemand raakte gewond. Wat een tocht!

Rond 16 uur bereikten we Ferme Libert waar we een croque of een wafel aten en natuurlijk ook iets konden drinken. Gelukkig hadden we op voorhand alles gereserveerd, zodat we niet te lang moesten wachten op al dat lekkers.
Iedereen had een gezond kleurtje gekregen en voldaan keerden we met de bus huiswaarts.

De thuisblijvers hadden meer dan ongelijk, want iedereen genoot met volle teugen van deze fantastische winterwandeling in de Hoge Venen.
Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Dank aan de mensen die deze dag mogelijk maakten en aan de weergoden die ons een zonnige dag bezorgden.

verslag Nicole 21 jan.2019

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!

Onze partners

Goboony

Corsendonk Hotels & Clubs

Kompas Camping

Vlaanderen

Campings in Vlaanderen

Govaka