Zele

Pasar Heerlijke Herfst Zele

Zele            Durmemeersen 8,2 km.

In de Durmemeersen heeft vzw Durme in 1993 een reservaatproject opgestart. Vroeger groeiden hier verschillende plantensoorten die door de moderne landbouw uit dit landschap zijn verdwenen. Het natuurbeheer wil deze diversiteit aan planten terug herstellen. Midden mei bloeit de koekoeksbloem die de natuur roze kleurt samen met de gele boterbloem. Vzw Durme beheert ook de rietruigtes waar talrijke vogelsoorten komen overwinteren.

Deze wandeling is een mix van verschillende wandelpaden:

Moesdistelpad – gekend voor z’n sierlijke planten langs de Durme en in de zomer voor de geelgebloemde moesdistel die er talrijk voorkomt (dit kan tot 1.5m hoog groeien). In de begroeiing op de slijkplanten broeden talrijke rietvogels: blauwborst, rietzanger, kleine karekiet, …

Durmeboordenwandeling - aangeboden door de provincie Oost-Vlaanderen en brengt een ode aan de Zeelse kunstschilder André Bogaert (1920-1986).

Streek-GR Waas- en Reynaertland - deze vernieuwde streek Grote Route werd verkozen tot wandelroute van het jaar 2020 en doorkruist ook de Durmemeersen.

Veel wandelplezier!

 

Startlocatie:  Café de Hoeve, Kil 28, 9240 Zele https://goo.gl/maps/B9R29y6AaTjy4YsQ9

 

Wegbeschrijving:                   https://1drv.ms/b/s!Ao8LuPjCQF4hrFjQlNvO8qH6Z_XQ?e=H8A54c

GPX bestand:                        https://1drv.ms/u/s!Ao8LuPjCQF4hrFnM3-ygeu-GlLSK?e=BwAwE3

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!

Onze partners

Corsendonk Hotels & Clubs

Vlaanderen

Campings in Vlaanderen

Goboony

Intersoc

Kompas Camping