Jij bent een wandelvermijder

Eigenlijk ben jij geen echte liefhebber. Je wandelt niet zo graag en doet het ook wat minder dan de gemiddelde Vlaming .

Misschien wil je wandelen het liefst zo veel vermijden? Dus in realiteit doe je het niet zo vaak en als je het doet vaak alleen en zeker niet gepland of zo.

En toch is wandelen goed voor je gezondheid, misschien toch eens kijken naar een aantal leuke wandelingen hieronder ?

1. Stiltepad in Weert

Deze wandeling werd in 2018 uitgeroepen tot de mooiste van het land .Het Klein-Brabantse Weert, vroeger de streek van de mandenmakerij, is toeristisch een zeer aantrekkelijk dorp met de Oude Schelde, de dijken en het museum “De Zilverreiger”. Tijdens de wandeling herontdek je de stilte, geniet je van de vogels, het waaien van de bladeren.

Bekijk de wandeling 

2. Zutendaal, een rondje Nationaal Park

Bezoekerscentrum Lieteberg in Zutendaal is één van de vier toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Bovendien bevind je je hier in de bosrijkste gemeente van Vlaanderen.

Bekijk de wandeling 

3. Het Buggenhoutbos uitgekamd 

Het Buggenhoutbos is een relictbos van het Kolenwoud waartoe destijds onder andere ook het Zoniënwoud behoorde. Het is nu nog 157 ha groot en eigendom van de Vlaamse Gemeenschap. 

Bekijk de wandeling 

Wellicht vind je ook je gading in het aanbod van onze lokale afdelingen. Wij helpen je alvast op weg

  Ontdek meer wandeltips op www.pasar.be/wandeltips

  Download gratis 69 kant-en-klare wandel- en fietsroutes van Pasar

  Vrijetijdsorganisatie Pasar geeft je inspiratie om nog meer te genieten van je vrije tijd. Wandelen, fietsen, samen kamperen, steden bezoeken of culturele uitstapjes doen: iedereen vindt zijn gading in het aanbod van Pasar

  Laat hier je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een pdf-bestand met wandel- en fietsroutes die de voorbije maanden verschenen in Pasar-Magazine.

  Stuur mij de bundel!

  Lees 6 nummers van Pasar voor maar 30 euro

  Pasar staat de komende maanden boordevol tips voor uitstapjes maar ook wandel-, fiets- en kampeerreportages. Ook dit jaar met  massa's tips en inspiratie voor trips in de buurt.  

  Profiteer nu van deze actie en krijg 6 magazines aan huis geleverd én ontvang 69 wandel- en fietsroutes in je mailbox.

  • Het meinummer is meteen een fietsspecial en het juninummer draait rond staycation.
  • Altijd massa’s dicht-bij-huis tips en inspirerende reportages.
  • Gratis extra wandel- en fietsfiches in eigen land.
  • Boeiende reportages rond wandelen, fietsen, kamperen en vakanties.

  + Een Pasar-bundel van 69 routes voor een ideale staycation. Je kan ermee op wandel- of fietstocht in elke provincie van het land. Variatie troef!