Jij bent een wandelvermijder

Eigenlijk ben jij geen echte liefhebber. Je wandelt niet zo graag en doet het ook wat minder dan de gemiddelde Vlaming .

Misschien wil je wandelen het liefst zo veel vermijden? Dus in realiteit doe je het niet zo vaak en als je het doet vaak alleen en zeker niet gepland of zo.

En toch is wandelen goed voor je gezondheid, misschien toch eens kijken naar een aantal leuke wandelingen hieronder ?

1. Stiltepad in Weert

Deze wandeling werd in 2018 uitgeroepen tot de mooiste van het land .Het Klein-Brabantse Weert, vroeger de streek van de mandenmakerij, is toeristisch een zeer aantrekkelijk dorp met de Oude Schelde, de dijken en het museum “De Zilverreiger”. Tijdens de wandeling herontdek je de stilte, geniet je van de vogels, het waaien van de bladeren.

Bekijk de wandeling 

2. Zutendaal, een rondje Nationaal Park

Bezoekerscentrum Lieteberg in Zutendaal is één van de vier toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Bovendien bevind je je hier in de bosrijkste gemeente van Vlaanderen.

Bekijk de wandeling 

3. Het Buggenhoutbos uitgekamd 

Het Buggenhoutbos is een relictbos van het Kolenwoud waartoe destijds onder andere ook het Zoniënwoud behoorde. Het is nu nog 157 ha groot en eigendom van de Vlaamse Gemeenschap. 

Bekijk de wandeling 

  Ontdek meer wandeltips op www.pasar.be/wandeltips

  Profiteer van onze mooie, zomerse actie!

  Krijg 6 Pasar-magazines aan huis geleverd én 100 wandel- en fietsroutes in je mailbox, voor slechts € 30.

  • In elk van de 6 Pasar-magazines word je verwend met boeiende reportages rond wandelen, fietsen, kamperen en vakanties. Het eerste, dat van juni, is een dichtbij-nummer, met extra veel tips voor trips in België en de buurlanden. 
  • Blijf maand na maand op de hoogte van de leukste activiteiten, expo's en evenementen via onze Pasar Agenda.
  • Met de Pasar-bundel van 100 routes kan je op wandel- of fietstocht in elke provincie van het land.

   Variatie genoeg!