Grote Routepaden

GR-Wandelgids Noordzee-Middellandse zee - deel Vlaanderen

De GR 5 is hét icoon in het net van wit-rood bewegwijzerde GR-paden

GR 5 Noordzee-Middellandse zee - deel Vlaanderen

De GR 5 is hét icoon in het net van wit-rood bewegwijzerde GR-paden dat zich over Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk tot in Spanje en Portugal uitstrekt. De GR 5 maakt de verbinding van de Noordzee tot de Middellandse Zee en is meer dan 2.000 km lang. In Vlaanderen is de GR 5 lopen niet moeilijk. Meestal wandel je langs vlakke paden en veldwegen, maar je krijgt wel heel wat afwisseling: bos en heide in de Antwerpse Kempen; de grote abdijen van Westmalle, Tongerlo, Averbode en Herkenrode; waterpartijen in de Demerbroeken en de Wijers en bossen in de Limburgse Hoge Kempen. Eindigen doe je in de Maasvallei even voorbij Maastricht. Bij het historische fort van Eben-Email sta je aan de voet van de Ardennen.

De topogids van de GR 5 door Vlaanderen beschrijft in beide richtingen het traject vanaf Bergen-op-Zoom tot in Eben-Emael. De afstand van 247 km is verdeeld in 4 deeltrajecten die op hun beurt in 2 tot 4 dagetappes van ongeveer 22 km zijn gesplitst. Stap je de hele route dan ben je zo'n 11 dagen onderweg. Pictogramman op de 55 detailkaarten duiden overnachtingsplekken aan en met behulp van de lijst met de haltes van bussen en treinen kan je zelf de lengte van je tocht bepalen. Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

De route is door vrijwilligers van Grote Routepaden in twee richtingen bewegwijzerd volgens het beproefde systeem van een GR: je hoeft enkel de wit-rode GR-streepjes te volgen.

Op de website van Grote Routepaden vind je een dynamische kaart met het verloop van de GR 5, een hoogteprofiel, een beknopte routebeschrijving en suggesties om te overnachten in de buurt van het GR-pad. Ook de GPX-track kan je er in verschillende formaten  downloaden.

Leden: € 18,00
Niet-leden: € 20,00
Lid worden kan al vanaf 39 euro. Meer info