Terug
Pasar
Titel:
Wandelgids Brugse Ommeland-Ieperboog
De GR 131 start in het oude Zwinstadje Damme en loopt over 140 km diagonaal door de provincie West-Vlaanderen naar Ieper
Tip van de redactie

GR 131 Brugse Ommeland-Ieperboog

De GR 131 start in het oude Zwinstadje Damme en loopt over 140 km diagonaal door  de provincie West-Vlaanderen naar  Ieper. De route omvat 3 delen: het Brugse Ommeland, het Houtland en de IJzervallei met de Ieperboog. In de eerste twee delen is groen van de bossen de hoofdkleur, in het laatste deel is het blauw van het water. Bovendien ademt het hele traject een rijke en boeiende geschiedenis uit.

De route is door vrijwilligers van Grote Routepaden in twee richtingen bewegwijzerd volgens het beproefde systeem van een GR: je hoeft enkel de wit-rode GR-streepjes te volgen.

De drie delen zijn in de topogids ingedeeld in dagetappes van ongeveer 20 km. Stap je het hele traject, dan ben je zo'n 7 dagen onderweg. Pictogrammen op de 28 detailkaarten duiden logies, bus- en treinhaltes aan. De tekst van de routebeschrijving is aangevuld met achtergrondinformatie over bezienswaardigheden, natuur en landschap. Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

Op de website van Grote Routepaden vind je een dynamische kaart met het verloop van de GR 512, een hoogteprofiel, een beknopte routebeschrijving en suggesties om te overnachten in de buurt van het GR-pad. Ook de GPX-track kan je er in verschillende formaten  downloaden.

Leden
Leden
€ 15,00
Niet-leden
Prijs
€ 17,00