Terug
Pasar
Titel:
Wandelgids Dijleland
De Streek-GR Dijleland maakt een lus van 131 km en brengt je in 7 dagetappes door de verrassende valleien van de Dijle, Voer, Laan, IJse en Zenne
Tip van de redactie

Streek-GR Dijleland

De Streek-GR Dijleland maakt een lus van 131 km en brengt je in 7 dagetappes door de verrassende valleien van de Dijle, Voer, Laan, IJse en Zenne. Je beleeft het allemaal: mysterieuze moerassen, donkere bossen, riviertjes die hun bestemming zoeken en holle wegen die het licht vertragen. Hoewel de regio dooraderd is met verkeerswegen is er in Vlaanderen wellicht geen vergelijkbaar GR-traject waarop zoveel te beleven valt qua afwisseling in boeiende natuur en cultuur.

In de gids zijn tevens vijf luswandelingen opgenomen, opgebouwd uit deeltrajecten van de Streek-GR Dijleland en  kruisende GR-paden. De lengte varieert van 20 tot 40 km. Ideaal voor een dagtocht of tweedaagse. 

De gids bevat gedetailleerd kaartmateriaal: duidelijke overzichtskaarten en 31 detailkaarten waarop referentiepunten, stations en bushaltes, horeca, winkels en bezienswaardigheden zijn aangeduid. Daarnaast krijg je ook een nauwkeurige routebeschrijving, aangevuld met achtergrondinformatie over bezienswaardigheden, natuur en landschap.  Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

De route is door vrijwilligers van Grote Routepaden in twee richtingen bewegwijzerd volgens het beproefde systeem van een Streek-GR: je hoeft enkel de geel-rode GR-streepjes te volgen.

Op de website van Grote Routepaden vind je een dynamische kaart met het verloop van de Streek-GR Dijleland, een hoogteprofiel, een beknopte routebeschrijving en suggesties om te overnachten in de buurt van het GR-pad. Ook de GPX-track kan je er in verschillende formaten downloaden.

Leden
Leden
€ 8,00
Niet-leden
Prijs
€ 9,00