Terug
Pasar
Titel:
Wandelgids Kempen-Maaspad
GR 561 Kempen-Maaspad is één van de meest groene langeafstandspaden in Vlaanderen

GR 561 Kempen-Maaspad

GR 561 Kempen-Maaspad is één van de meest groene langeafstandspaden in Vlaanderen. De route is een aaneenschakeling van natuurgebieden, met natte beemden en moerassen, vennen en heide. Je wandelt langs kanalen, rijk begroeide rivieroevers, beekvalleien en watermolens. De route maakt een uitstapje over de grens en voert door donkere Kempische bossen en resten van het mijnwerkersverleden. De klim naar het Kempens plateau beloont je met haast eindeloze vergezichten. En tenslotte daal je naar Maastricht, de meest ‘Belgische’ van alle Nederlandse steden.

De route is door vrijwilligers van Grote Routepaden in twee richtingen bewegwijzerd volgens het beproefde systeem van een GR: je hoeft enkel de wit-rode GR-streepjes te volgen.

De gids is opgebouwd uit 4 delen. Bij het begin van elk deel vind je een tabel met afstanden en suggesties voor dagetappes. Maar je kunt even goed met de kaarten en de tabellen zelf eigen etappes uitstippelen. Op elke kaart vind je de afstand tussen de referentiepunten op die kaart. Ook zie je waar er openbaar vervoer, winkels, horeca en eventueel logies in de buurt van het traject te vinden zijn.  Daarnaast krijg je ook een nauwkeurige routebeschrijving, aangevuld met achtergrondinformatie over bezienswaardigheden, natuur en landschap. Achteraan in de gids staat een overzicht van de mogelijkheden om het traject te gebruiken in combinatie met het openbaar vervoer. Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

Op de website van Grote Routepaden vind je een dynamische kaart met het verloop van de GR 561, een hoogteprofiel, een beknopte routebeschrijving en suggesties om te overnachten in de buurt van het GR-pad. Ook de GPX-track kan je er in verschillende formaten  downloaden.

 

Leden
Leden
€ 15,00
Niet-leden
Prijs
€ 17,00