7 praktische cadeautips voor avonturiers

De feestdagen zijn in aantocht en daar horen traditiegetrouw cadeautjes bij. Maar, wat koop je nu voor de kampeerliefhebber in je leven? Zij zijn vaak minimalistisch en praktisch ingesteld waardoor het ideale cadeau vinden niet altijd evident is. Alongtheroad deelt hun last-minute cadeautips voor avonturiers, waarmee je ongetwijfeld zal scoren.

Koop een groen zakmes

Een prachtig, authentiek zakmes is onmisbaar in de rugzak van elke avonturier. Cultra wil met zijn kwalitatieve zakmessen hun klanten dichter bij de natuur brengen, of ze nu in hun eigen achtertuin zijn of verder weg, backpacken in de bergen. De natuur is hun essentie en daar dragen ze als bedrijf dan ook zorg voor. Voor elk verkocht zakmes planten ze een boom via OneTreePlanted. Bovendien bieden ze levenslange garantie op hun zakmessen, zodat hun producten nooit op de afvalberg terecht komen. Een bedrijfsfilosofie die natuurliefhebbers zeker zal aanspreken! 

Cultra zakmessen - vanaf €39,99 

https://www.cultra.be/nl/product-page/big-bill

Schenk een avontuurlijke mok

Deze robuuste mokken zijn ideaal voor onderweg. Ze zijn niet breekbaar en zijn lekker licht en dus makkelijk mee te nemen tijdens een trektocht. Of het nu ‘s ochtends een tas koffie is, of een digestief aan het kampvuur, alles smaakt net iets beter uit een aangepaste mok! 

Alongtheroad-mok - € 15 

https://www.alongtheroad.be/product-page/alongtheroad-beker

Spelplezier aan het kampvuur 

Wie houdt er nu niet van een leuk gezelschapsspel tijdens een kampeeravontuur? Of het nu een welkome afleiding is op een regenachtige dag op de camping, een perfecte bezigheid in de auto onderweg naar de volgende bestemming, of gewoon genieten van het mooie weer met een buitenspel. Extra tip? Ga voor een compact spel zoals Punto, dan is er geen drempel om het spel mee te nemen in de camper of de rugzak.

Punto - €11,65 via bol.com

https://www.bol.com/be/nl/p/white-goblin-games-kaartspel-punto/9200000100626691/?bltgh=n5OVSwGXsWrIOWWgKtRLOg.2_17.18.ProductTitle

Vogelspotten in eigen land 

In onze huidige maatschappij zijn smartphones niet meer weg te denken. Een papieren boek of gids is daarom een welkome afwisseling tijdens het reizen. De vogelgids van onze natuur met 77 vogels is een must-have tijdens het kamperen of wandelen in eigen land. Is je cadeaubudget wat groter? Combineer het boek dan meteen met (een cadeaubon voor) een verrekijker. Het Nederlandse merk Bynolyt verkoopt kwalitatieve verrekijkers aan betaalbare prijzen en ze bieden bovendien 10 jaar garantie op hun producten. Bij de aankoop van een verrekijker maak je best de afweging tussen enerzijds het gebruiksgemak (grootte, gewicht, waterdichtheid,...) en de effectieve vergroting. Zo gaat onze 10x42 kijker overal met ons mee. 

Onze natuur Vogelgids - €19,99

Bynolyt kijker Stern 10x42 - €159

https://www.nl.fnac.be/a15841416/Onze-natuur-ontdek-de-77-meest-voorkomende-soorten-in-hun-biotoop-Vogelgids-Onze-Natuur?origin=SEA_GO_PLA_SMABOOKNL&gclid=EAIaIQobChMI0tfU-dGoggMVlFBBAh2SvgYCEAQYASABEgLJGvD_BwE&gclsrc=aw.ds

https://www.kamera-express.be/bynolyt-kijker-stern-10x42?hic_camp=google_ads%3A18188085535%3A%3A&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAsIGrBhAAEiwAEzMlC5PL_JAuu4-7CkXGRqYKnbe8vYE5FCBhGBgTptQrxujfKsuwb7h8YhoC2RcQAvD_BwE

Steun eens een goed doel

Voor de avonturier in je leven, is een materialistisch cadeau wellicht niet het belangrijkste. In hun naam een goed doel ondersteunen of met hun cadeaubudget, kan hun hart pas écht sneller doen slaan. Overweeg een donatie aan één van de bekende goede doelen, zoals het WWF of Unicef, of kies net voor een kleine lokale vzw die nauw aansluit bij de waarden en normen van de persoon. 

Verras bijvoorbeeld met een lidmaatschap van Natuurpunt voor €38 per jaar. De ontvanger krijgt dan naast alle ledenvoordelen ook het welkomstpakket toegestuurd. Zo steun je de natuur én geef je een nuttig en origineel cadeau. 

https://www.natuurpunt.be/pagina/geen-beter-cadeau-dan-1-jaar-lang-natuur

Plezier voor de kleine avonturier 

Zoek je een cadeau voor een kleine avonturier? Haba heeft heel wat leuk speelgoed om de buitenwereld mee te ontdekken. Deze 3-in-1 insectenloep scoort gegarandeerd tijdens een volgende kampeertrip, of gewoon tijdens een wandeling dichtbij. 

Haba Bekerloep - €22,99

https://www.habaspeelgoedwinkel.nl/306311--terra-kids-bekerloep-3-in-1.html

Last minute praktisch DIY-cadeau

Ben je écht op het allerlaatste moment op zoek naar een cadeau? Dan is deze praktische DIY een aanrader. Vul één of meerdere glazen bokalen met de ingrediënten voor zijn/haar favoriete guilty pleasure. Denk aan een mix met cacaopoeder en mini marshmallows voor een warme chocolademelk, een bakmix om chocolate chip koekjes te maken in de camping-oven, of vul er één met een zelfgemaakte granola-mix voor bij het ontbijt. Zo geniet de ontvanger van je zelfgemaakte cadeau van dat beetje extra luxe onderweg, zonder alle ingrediënten afzonderlijk mee te sleuren. 

Gepubliceerd op dinsdag, december 19, 2023 door Alongtheroad.be

Delen