5 tips om goed te slapen tijdens je vakantie

3 minuten leestijd
Je kijkt er waarschijnlijk al maanden naar uit: je aankomende vakantie! Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en tot rust komen. Maar soms lukt dat niet helemaal zoals je had gehoopt. Je hoofd blijft vol, het bed slaapt niet fijn, het is te warm - er kunnen allerlei redenen zijn waardoor je slecht slaapt. Hoe voorkom je dit en zorg je ervoor dat je een goede nachtrust krijgt? In dit artikel geven we je een paar tips.
praktisch

Ga zonder stress op vakantie

Iedereen kent het wel: de laatste dagen voor vertrek moet er ineens van alles geregeld worden. Je moet je koffer nog inpakken, de route met tolwegen nog uitvogelen, een oppas voor de hond vinden of je paspoort is nergens te bekennen.

De stress die hierbij komt kijken zorgt ervoor dat je niet lekker in slaap komt. Hierdoor wordt je slaapritme verstoord en dit kan zich doorzetten tijdens je vakantie. Tip: gebruik een checklist zodat je precies weet wat er allemaal nog geregeld moet worden.

Voel je thuis

Slapen in een tent of camper is toch net even wat anders dan thuis in je vertrouwde bed. Hierdoor kan je moeite hebben met in slaap komen. Wanneer je je eigen hoofdkussen van thuis meeneemt, voelt het al een stuk vertrouwder aan. Misschien heb je andere dingen waar je je thuis van gaat voelen? Denk bijvoorbeeld aan een favoriete knuffel of een extra dekentje.

Zorg voor een fijne temperatuur

Een veelvoorkomende oorzaak van slechte nachtrust op vakantie is de andere temperatuur. ‘s Avonds is het wat kouder en rits je je slaapzak helemaal tot boven dicht, maar ‘s ochtends word je badend in het zweet wakker. Voor de warmere dagen kan het een oplossing zijn om enkel onder een dekbedovertrek te slapen. Dat is een stuk minder warm, maar heb je wel nog iets om lekker over je heen te trekken.     

Investeer in goede spullen

Eén van de grootste ergernissen tijdens kamperen is midden in de nacht wakker worden op een leeg luchtbed. Controleer daarom voor de vakantie goed of alles nog wel werkt. Wees ook niet bang om te investeren in nieuwe spullen. Uitgerust wakker worden is namelijk een van de beste manieren om optimaal van je vakantie te genieten.

Heb je op dit moment niet zoveel geld ter beschikking? Misschien kan je iets lenen van vrienden of familie. Ook zijn er bedrijven waar je kampeerspullen kan huren voor een vakantie.

Voorkom prikkels

Een camping vol spelende kinderen kan heel gezellig zijn. Maar sommige kinderen zijn soms net iets te enthousiast, vooral 's ochtends vroeg. Om te voorkomen dat dit je nachtrust verstoort, is het slim om oordoppen mee te nemen. Samen met een slaapmasker zorgen deze ervoor dat je zelfs in een tent heerlijk kunt uitslapen.

Slaap lekker!

Verder zijn er natuurlijk meer tips waardoor je beter kan slapen die niet alleen tijdens vakantie gelden. Beperk bijvoorbeeld je schermtijd en eet en drink niet te veel voor het slapengaan. Door een paar van deze tips door te voeren kan je zelfs in een tent, caravan of camper heerlijk uitgerust wakker worden. Welterusten!

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer