Een op vijf kampeerinstallaties te zwaar geladen

1 minuut leestijd
Een of vijf kampeerinstallaties is te zwaar geladen. Dat bleek tijdens de jaarlijkse Veiligheidscheck van Pasar.
actua

Kampeerorganisatie Pasar organiseerde dit weekend een gratis veiligheidscheck voor caravans en motorhomes in 5 verschillende keuringsstations in Vlaanderen. In totaal kwamen zowat 180 installaties langs voor een uitgebreide controle. In vergelijking met vorig jaar bleken meer kampeerinstallaties te zwaar geladen.

'Zowat 20 procent van de aangeboden kampeerinstallaties had te maken met overgewicht. Dit jaar valt dit vooral op bij de combinaties auto en caravan.  Doordacht laden is de boodschap. Een te zware caravan of motorhome gaat veel sneller aan het slingeren. Kampeerders letten er dus best op niet boven het hoogst toelaten gewicht te laden en de lading mooi te verdelen over de hele caravan. De zware stukken onderaan en in het midden vlak boven de wielas, lichtere bagage kan voor- of achteraan geplaatst worden of in de kastjes van de caravan of motorhome', vertelt Patrick Palmers van Pasar Kamperen.

Andere opvallende vaststelling is de toenemende diversiteit onder de kampeersinstallaties met zelfbouwcampers, creatief ingerichte caravans en daktenten. 'Het blijft een aandachtspunt om je goed bewust te zijn van wat je auto mag wegen, je caravan, de combinatie en welk rijbewijs daarbij geldig is.  Uiteraard is dit ook zo voor camperbestuurders. Veilig op de baan begint bij kennis van je materiaal.'

Hoe overgewicht vermijden?

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer