Camperweekend Nieuwpoort: een Zee van mogelijkheden

Hoewel Ellen en Bryan van Alongtheroad doorgaans de bossen boven de zee verkiezen, bracht hun camper hen onlangs in Nieuwpoort. Hun kampeerweekendje aan zee bleek een echte aanrader waarmee ze onze lezers graag inspireren. Zij delen hun tips voor Nieuwpoort in de aanloop naar het Camperfestival van Kompas Camping dit weekend.

Nieuwpoort is een charmante stad aan de Belgische kust en biedt ook voor camperaars een zee van mogelijkheden. Kompas Camping Nieuwpoort is de ideale uitvalsbasis voor je camperavontuur. Met z’n centrale ligging en tal van faciliteiten voor jong en oud is er voor iedere kampeerder wat wils.

Hoe kan je beter je dag aan zee beginnen dan met een verfrissende wandeling langs het strand?  Vertrekken doe je vanuit Surfclub Windekind, waar je je camper vlak aan het strand parkeert. Het geluid van de golven en de opkomende zon zorgen samen voor de ideale ochtend aan zee of de start van een luilekkere stranddag met de camper dichtbij.

Een weekendje aan zee is pas compleet wanneer je ook de verse mosselen of vis uit de Noordzee hebt geproefd. Vanaf de surfclub, wandel je meteen de zeedijk op waar tal van restaurants heerlijk Belgische gerechten serveren met zicht op zee. Restaurant De Casino is daar één van en bereik je in ongeveer 15 minuten wandelen langs het strand. Hoewel het een iets grotere brasserie is, is het er gezellig vertoeven met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ook voor sportieve camperaars biedt de regio heel wat mogelijkheden. Nieuwpoort is gelegen aan de ijzermonding, een prachtig natuurgebied met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Neem de fietsen mee op de fietsdrager of huur ze ter plekke en ontdek de de schilderachtige oevers van de IJzer met de fiets. Een beetje verderop, richting De Panne, kan je het oudste natuurreservaat van Vlaanderen vinden, de Westhoek. Het duinmassief vormt een paradijs voor het spotten van plaatselijke fauna en flora. Het ideale decor voor een stevige wandeling.

Reis je met kleine kindjes? Nieuwpoort heeft ook een fijne kinderboerderij, namelijk de Lenspolder. Naast diertjes hebben ze hier ook fijne speelmogelijkheden en lekkere ijsjes. Plezier gegarandeerd!

Een camperavontuur aan zee biedt een perfecte balans tussen natuur, lekker eten en ontspanning. 

Samen met babydochter Florence gaan Bryan en Ellen graag op stap met Cois’ke, hun zelf ingerichte kampeerbusje. Want kamperen en een baby gaan wél goed samen! Ze delen alle avonturen via hun blog www.alongtheroad.be

Gepubliceerd op dinsdag, maart 12, 2024 door Alongtheroad.be

Delen