Op de rand van de beschaving (Gijverinkhove) Activiteit geannuleerd wegens het Coronavirus(Geannuleerd)

Activiteit geannuleerd wegens het Coronavirus

 

Op de rand van de beschaving

24 tot 26 april 2020          www.zwerversleuven.be

Op vrijdag 24 april gaan we, zoals de bewoners van de streek zeggen, naar ‘de rand van de beschaving’, naar ‘Bachten de Kupe’. Bachten de Kupe, begrensd door de IJzer, de Belgische kust en de Franse grens, is een verzamelnaam van meerdere dorpen en steden. Het omvat onder meer de gemeenten Veurne, De Panne en Koksijde en delen van Nieuwpoort, Diksmuide, Alveringem, Lo-Reninge en Poperinge.

We verblijven in Gijverinkhove, een landelijk dorpje, deelgemeente van Alveringem. Onze gastvrouw en gastheer zijn Katrien en Pol van het Warandehof, een rabarberhoeve, in Gijverinkhove. Het Warandehof is een gezinsbedrijf met het telen van rabarber als specialiteit. Daarnaast wordt ook veel venkel geteeld.

In Izenberge, een andere deelgemeente van Alveringem, bevindt zich het ‘Openluchtmuseum Bachten de Kupe’. Met z’n 46 authentieke gebouwen en duizenden voorwerpen, herleven we de ‘tijd van toen’.

In Fortem, een gehucht van Alveringem, bezoeken we het ‘Museum van de dorst’. Het thema van de rondleiding gaat over ‘De wijsheid in de kan’.

In Lo-Reninge, een andere gemeente van Bachten de Kupe, gaan we naar het bezoekerscentrum Jules Destrooper. Een gids neemt ons mee door het verleden van Jules Destrooper en we komen alles te weten over de wereldberoemde koekjes, de oude familierecepten, het productieproces … En natuurlijk kunnen we ook proeven van het koekjesgamma.

Last but not least zal Pol ons rondleiden in zijn bedrijf en komen we te weten hoe zij hun werk en inkomen kunnen verdelen over een gans jaar. Katrien zal op zaterdagavond voor ons een breughelmaaltijd klaar maken, met kaas, vlees, slaatjes en sausjes en een ’pellepatat’, gevolgd door een lekker dessert met koffie. De rabarberverrassingen zullen zeker niet ontbreken!

Op vrijdagavond zitten we gezellig samen in de rabarberhoeve. 

Parking: Warandehof - Elzendammestraat 11, 8690 Gijverinkhove - Alveringem

Gps-coördinaten: N 50°57'43,9'' E 002°41'24,9''

Aankomst: We verwachten jullie op vrijdag 24 april vanaf 11 uur. De eerste activiteit start rond 13.30 uur.

Niet vergeten: fiets voor de verplaatsingen tijdens het weekend. Er is bij alle bezoeken parkeermogelijkheid voor enkele motorhomes.

Inschrijven kan vanaf vrijdag 27 december 2019, na 19 uur bij Marie-Paule, op het nummer: 0486/38 82 70.

Deelnameprijs: € 50 per persoon, maaltijd en bezoeken inbegrepen

Betaling: We verwachten de betaling, na vooraf ingeschreven te hebben, ten laatste op 26/03/2020 (latere inschrijvers betalen zo vlug mogelijk na inschrijving) op rekening: IBAN: BE35 7340 3844 3937 van Zwervers Leuven - 3000 Leuven - BIC:KREDBEBB, met de vermelding ‘Op de rand’ + plaatnummer motorhome’.

Tot in Bachten de Kupe,

Marie-Paule, Lieve, Julien en Paul

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 24 april 2020 - 11:00 tem zondag 26 april 2020 - 15:30
Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Parking
Kasteeldreef 1
8691 Gijverinkhove (Alveringem)

Deelname-informatie

Contactpersoon

Contactpersoon
Marie-Paul Van Damme
mp_vandamme@hotmail.com
0486/38 82 70

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!