Pasar Zomert

Een wandeling of fietstocht bij zonsondergang… zalig! Dat vonden ook de 6.500 deelnemers aan de Pasar Zomert-activiteiten vorig jaar. Daarom nemen enthousiaste vrijwilligers van Pasar je deze zomer opnieuw op sleeptouw om de meest verrassende plekjes in hun streek te ontdekken tijdens een avondwandeling of -fietstocht.  Zo is er deze zomer elke avond wel ergens in Vlaanderen een fijne activiteit, waarbij je kan aansluiten. 

Bekijk hier alle activiteiten van 'Pasar Zomert'

Word lid en wandel gratis mee

VLAAMS-BRABANT

 • Noord-Hageland

  In Noord-Hageland is het feest in de streek van 15 juni tot en met 17 augustus 2018. Regionaal Landschap Noord-Hageland blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Een ideale gelegenheid om de pracht van de 10 streekgemeenten deze zomer te ontdekken tijdens een wekelijkse feestwandeling! Enthousiaste vrijwilligers van Pasar leiden je elke vrijdagavond langs de mooiste plekjes van de streek. Adembenemend én rustgevend. Je passeert ook langs enkele locaties waar het Regionaal Landschap de voorbije jaren landschapswerken heeft verricht om de streek nog aantrekkelijker te maken. 

  We gaan van start op 15.06 met Pasar Aarschot.

  Bekijk de volledige kalender

OOST-VLAANDEREN

 • Het Waasland

  In het Waasland is Reinaert De Vos nooit ver weg. De fiere inwoners spijkeren je kennis over deze historische cultfiguur graag bij. Maar het Waasland heeft meer te bieden. Van de machtige Schelde in het oosten tot de bossen in het noorden aan de grens met Nederland en daartussen een afwisselend landschap dat bezaaid is met leuke dorpjes en interessante steden. Als afsluiter krijgt elke deelnemer een streekbiertje na de laatste wandeling, aangeboden door brouwerij Domein Reynaert.

  We gaan van start op 02.07 met Pasar Melsele.

  Bekijk de volledige kalender
   

 • Het Meetjesland

  Hier ontdek je een stukje onbekend Vlaanderen, ver weg van de drukte. Tussen Gent, Brugge en Breskens, ligt een paradijs met het grootste bosgebied van de provincie, velden en in het noorden een uniek krekengebied. De regio schuift als een puzzelstuk in Zeeuws-Vlaanderen. Knotwilgen, rietkragen en waterpartijen sieren je tocht.  

  We gaan van start op 03.07 met Pasar Plus Meetjesland

  Bekijk de volledige kalender
   

 • De Vlaamse Ardennen

  Ontdek het heuvelachtige landschap met vergezichten en pittoreske dorpskernen, kronkelende kasseiwegen en knotwilgenrijen, watermolens en windmolens. Adembenemend als je boven een holle weg uitstijgt en de dorpjes ziet liggen met hun kerktorens, hoeves en boomgaarden. Maar ook bossen en natuurreservaten zijn een beleving op zich. Welkom in het wandelwalhalla van de Vlaamse Ardennen. Als afsluiter krijgt elke deelnemer een gratis streekbiertje  na de laatste wandeling, aangeboden door Brouwerij Cnudde.

  We gaan van start op 04.07 met Pasar Ronse.

  Bekijk de volledige kalender
   

 • De Leiestreek en Gent

  De Leiestreek blikt terug op een bijzonder verleden. De stille getuigen van oorlog en economische bloei zijn talrijk. Maar ook het vele groen, de fraaie landschappen en de meanderende Leie kunnen bekoren. Het verstedelijkte landschap in en rond Gent herbergt verrassende oases van rust, diverse groenpolen en kabbelende waterlopen. Je blik op de stad zal nooit meer dezelfde zijn. Als afsluiter krijgt elke deelnemer gratis een streekbiertje na de laatste wandeling, aangeboden door Brouwerij Sint-Canarus. 

  We gaan van start op 05.07 met Pasar Deinze.

  Bekijk de volledige kalender
   

 • Scheldeland

  Ontdek de unieke natuurgebieden en bossen, de meersen en de broeken, riante kastelen en pittoreske dorpskernen aan de oevers en de vele dijk- en jaagpaden langs de Schelde en de Dender. Adembenemend en rustgevend! Wandel deze zomer door dit landschap met Pasar. Als afsluiter krijgt elke deelnemer een streekjenevertje na de laatste wandeling, aangeboden door stokerij Rubbens.

  We gaan van start op 06.07 met Pasar Aalst.

  Bekijk de volledige kalender

ANTWERPEN

 • Noord-Voorkempen

  Het toeristische gebied van de Noord- en Voorkempen is een groene regio en staat bekend als een aantrekkelijk wandelgebied.  Kasteelparken, uitgestrekte bossen, heide en landbouw wisselen er elkaar af. Pasar Antwerpen organiseert er i.s.m. de plaatselijke medewerkers van Pasar elke woensdagavond in juli en augustus een geleide wandeling door de mooiste en groenste plekjes van de regio.  

  We gaan van start op 04.07 met Pasar Kapellen. 

  Bekijk de volledige kalender
   

 • Mechelen

  De regio rond Mechelen wordt doorkruist door de Dijle, de Nete, de Rupel en de Zenne. Deze regio herbergt een groot aantal bos- en natuurgebieden, verschillende forten en schansen maar ook vele domeinen, parken, kasteelgronden en historische hoeves. Vier Pasar-afdelingen uit de regio Mechelen Oost nemen je deze zomer op dinsdagavond mee om deze prachtige streek te ontdekken.

  We gaan van start op 03.07 met Pasar Duffel.

  Bekijk de volledige kalender

WEST-VLAANDEREN

 • De Mandelstreek

  De regio rond Roeselare en Tielt is zonder enige twijfel een van de minst bekende streken van ons land. Het landschap hier in het Hart van West-Vlaanderen loont nochtans de moeite. Het is een echt, Oer-Vlaams landschap met veel landbouw, hier en daar een bosje, kasteeldomeinen en oude hoeves.  De streek nodigt uit om door te fietsen en wandelen en heeft  hier en daar een verrassende glooiing.  Kom mee en keer terug met verhalen en indrukken die nog maar weinig anderen kennen. Elke maandagavond gaan we wandelen.

  We gaan van start op 02.07 met Pasar Oostrozebeke. 

  Bekijk de volledige kalender
   

 • Het Brugse Ommeland

  Het Brugse Ommeland is de heerlijke regio in West-Vlaanderen waar groen en geschiedenis een mooie combinatie vormen. We laten jullie proeven van mooie panorama’s doorspekt met kanalen, kastelen, abdijen, groengebieden, heerlijke plattelandsdorpjes, molens en historische gebouwen. De afwisseling in het landschap is groot en verrassend. De variatie is aantrekkelijk en aanstekelijk. We gaan fietsen op dinsdag en wandelen op vrijdag.

  We gaan van start op 03.07.2018 met Pasar Oostkamp. 

  Bekijk de volledige wandelkalender

  Bekijk de volledige fietskalender
   

 • Tussen Kust en Polder

  Als we denken aan de Kust en de overgang naar de Polders krijgen we een open en vlak landschap voor ogen. Bij de Kust denken we aan zon – zee – strand en duinen. Achter de duinen tot gemiddeld een vijftiental kilometer landinwaarts , spreken we van de Polders. Typisch hier zijn: kreekruggen en komgronden, zware, vruchtbare kleigronden, weidse landschappen,  een vlakke horizon en steeds een briesje of een venijnige zijwind.  We rijden zowel richting Kust als richting binnenland. De Pasar-begeleider zal je zeker en vast iets meer over de streek kunnen bijbrengen en loodst je elke woensdag per fiets naar onbekend plaatsjes.

  We gaan van start op 11.07 met Pasar Koksijde – Oostduinkerke.

  Bekijk de volledige kalender
   

 • Leie en Mandel

  De streek Leie-Mandel biedt een heel afwisselend landschap van kleinere en grotere steden en gemeenten, afgewisseld met mooie natuurgebieden. Elke woensdag verkennen we de streek per fiets.

  We gaan van start op 20.06 met Pasar Oostnieuwkerke. 

  Bekijk de volledige kalender
   

 • De Leiestreek

  Afwisseling troef! Dat is eigenlijk de beste manier om het Zuid-West-Vlaamse landschap te beschrijven. Er is de Leie maar ook de Schelde en het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Er is het glooiend landschap van het Land van Mortagne en het Land van Streuvels. En dan hebben we het nog niet gehad over het plateau van Lendelede en de provinciedomeinen De Gavers en Bergelen.  Meer dan genoeg om elke donderdag de stapschoenen aan te trekken en op verkenning te gaan. 

  We gaan van start op 05.07 met Pasar Lendelede.

  Bekijk de volledige kalender
   

 • De Westhoek

  De Westhoek is een heel uitgestrekt gebied vanaf de vlakke polders nabij de Kust in het noorden tot de gekende beboste heuvelruggen van het Heuvelland in het zuiden. Er is een  grote verscheidenheid landschappen die steeds blijft verrassen. Heuvels, polders, historische stadjes, charmante dorpjes, vruchtbare akkers en een rijke geschiedenis en oorlogsverleden.  Een aperitiefje is hier nooit ver te zoeken. Heel wat kleinere huisbrouwerijen en plaatselijke wijnboeren ‘toveren’ uitstekende dranken uit hun ketels.

  We starten op 15.07.2018 met  Pasar Heuvelland. 

  Bekijk de volledige kalender