Pasar Zomert

Een wandeling of fietstocht tijdens de zomer… zalig! Dat vonden ook de 6.000 deelnemers aan de Pasar Zomert-activiteiten vorig jaar. Daarom nemen enthousiaste vrijwilligers van Pasar je deze zomer opnieuw op sleeptouw om de meest verrassende plekjes in hun streek te ontdekken tijdens een wandeling of -fietstocht.  Zo is er deze zomer elke avond wel ergens in Vlaanderen een fijne activiteit, waarbij je kan aansluiten. 

 

 

Waasland

Ben je het liefste buiten? Dan is het Waasland je plek: een prachtige, eigenzinnige streek tussen Antwerpen, Gent, Brussel en de Nederlandse grens. Hier volg je de Schelde, Durme en Moervaart en ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Nieuwsgierig? Kom het Waasland zelf ontdekken!

We gaan van start op: wordt later bekendgemaakt 

Bekijk het programma Pasar Zomert in het Waasland

Vlaamse Ardennen

Ontdek het heuvelende landschap met vergezichten en pittoreske dorpskernen, kronkelende kasseiwegen en knotwilgenrijen, watermolens en windmolens. Adembenemend als je boven een holle weg uitstijgt en de dorpjes ziet liggen met hun kerktorens, hoeves en boomgaarden… Maar ook bossen en natuurreservaten zijn een beleving op zich. Welkom in het wandel Walhalla van de Vlaamse Ardennen.

We gaan van start op: wordt later bekendgemaakt

Bekijk het programma Pasar Zomert in de Vlaamse Ardennen

Leiestreek, Gent en Meetjesland

Hier ontdek je een stukje onbekend Vlaanderen, ver weg van de drukte. Tussen Gent, Brugge en Breskens, ligt een paradijs met het grootste bosgebied van de provincie, velden en in het noorden een uniek krekengebied. De regio schuift als een puzzelstuk in Zeeuws-Vlaanderen. Knotwilgen, rietkragen en waterpartijen sieren je tocht!

We gaan van start op: wordt later bekendgemaakt

Bekijk het programma Pasar Zomert in de Leiestreek, Gent en Meetjesland

Scheldeland

Ontdek de unieke natuurgebieden en de bossen, de meersen en de broeken, riante kastelen en pittoreske dorpskernen aan de oevers en de vele dijk- en jaagpaden langs de Schelde en de Dender. Adembenemend en rustgevend! Zoveel troeven voor fijne recreatieve wandelingen. Beleef dit landschap deze zomer met Pasar!

We gaan van start op: wordt later bekendgemaakt

Bekijk het programmma Pasar Zomert in het Scheldeland

Noord-Voorkempen

De regio Noord- en Voorkempen is een groene regio in het noordwesten van de provincie Antwerpen. Dit toeristisch gebied staat bovendien bekend als een aantrekkelijk wandelgebied. Kasteelparken, uitgestrekte bossen, heide en landbouw wisselen er elkaar af. In dit kader organiseren 9 Pasar-afdelingen uit de regio Noord- en Voorkempen de reeks ‘Pasar Zomert’: elke woensdagavond vanaf 1 juli t.e.m. 19 augustus een geleide wandeling door de mooiste en groenste plekjes van deze regio.

We gaan van start op woensdag 1 juli 2020 in

Bekijk het programmma Pasar Zomert in Noord-Voorkempen

Nete- en Dijleland

De regio Mechelen ligt ten zuiden in de provincie Antwerpen en wordt doorkruist door de Dijle, Nete, Rupel en Zenne. Deze regio herbergt een groot aantal bos- en natuurgebieden, zoals het gekende Mechels Broek, de verschillende forten en schansen zoals o.a. het Fort van Walem, maar ook vele domeinen, parken, kasteelgronden tot verschillende historische hoeves. 3 plaatselijke Pasar-afdelingen in de regio Mechelen Oost (Duffel, Dijletrotters en Sint-Katelijne-Waver) nemen je in de maanden juli en augustus op een vaste dag in de week mee om deze prachtige streek te ontdekken.

We gaan van start op dinsdag 7 juli 2020 in

Bekijk het programma Pasar Zomert in Nete- en Dijleland ma

Vlaams-Brabant

De afdelingen uit Vlaams-Brabant verwelkomen jou op Pasar Zomert Vlaams-Brabant!

Bekijk het programma Pasar Zomert in Vlaams-Brabant

West-Vlaanderen

Ontdek al wandelend of fietsend de verschillende streken in West-Vlaanderen.

Bekijk het programma Pasar Zomert in West-Vlaanderen

Met de steun van