Pasar Zomert

Een wandeling of fietstocht tijdens de zomer… zalig! Dat vonden ook de 6.000 deelnemers aan de Pasar Zomert-activiteiten vorig jaar. Daarom nemen enthousiaste vrijwilligers van Pasar je deze zomer opnieuw op sleeptouw om de meest verrassende plekjes in hun streek te ontdekken tijdens een wandeling of -fietstocht.  Zo is er deze zomer elke avond wel ergens in Vlaanderen een fijne activiteit, waarbij je kan aansluiten. 

Bekijk hier alle activiteiten van 'Pasar Zomert'

 

Waasland

In het Waasland is Reinaert De Vos nooit ver weg. De fiere inwoners spijkeren je kennis over deze historische cultfiguur graag bij. Maar het Waasland heeft meer te bieden. Van de machtige Schelde in het oosten tot de bossen in het noorden aan de grens met Nederland en daartussen een afwisselend landschap dat bezaaid is met leuke dorpjes en interessante steden. 

We gaan van start op maandag 1 juli in Kallo (Beveren-Waas)  

Bekijk het programma Pasar Zomert in het Waasland

Vlaamse Ardennen

Ontdek het heuvelende landschap met vergezichten en pittoreske dorpskernen, kronkelende kasseiwegen en knotwilgenrijen, watermolens en windmolens. Adembenemend als je boven een holle weg uitstijgt en de dorpjes ziet liggen met hun kerktorens, hoeves en boomgaarden… Maar ook bossen en natuurreservaten zijn een beleving op zich. Welkom in het wandel Walhalla van de Vlaamse Ardennen.

We gaan van start op woensdag 3 juli in Etikhove (Maarkedal)

Bekijk het programma Pasar Zomert in de Vlaamse Ardennen

Leiestreek, Gent en Meetjesland

Hier ontdek je een stukje onbekend Vlaanderen, ver weg van de drukte. Tussen Gent, Brugge en Breskens, ligt een paradijs met het grootste bosgebied van de provincie, velden en in het noorden een uniek krekengebied. De regio schuift als een puzzelstuk in Zeeuws-Vlaanderen. Knotwilgen, rietkragen en waterpartijen sieren je tocht!

We gaan van start op donderdag 4 juli in Wachtebeke

Bekijk het programma Pasar Zomert in de Leiestreek, Gent en Meetjesland

Scheldeland

Ontdek de unieke natuurgebieden en de bossen, de meersen en de broeken, riante kastelen en pittoreske dorpskernen aan de oevers en de vele dijk- en jaagpaden langs de Schelde en de Dender. Adembenemend en rustgevend! Zoveel troeven voor fijne recreatieve wandelingen. Beleef dit landschap deze zomer met Pasar!

We gaan van start op vrijdag 5 juli in Heusden (Destelbergen)

Bekijk het programmma Pasar Zomert in het Scheldeland

Noord-Voorkempen

De regio Noord- en Voorkempen is een groene regio in het noordwesten van de provincie Antwerpen. Het toeristisch gebied van de Noord- en Voorkempen staat bekend als een aantrekkelijk wandelgebied. Kasteelparken, uitgestrekte bossen, heide en landbouw wisselen er elkaar af. In dit kader organiseert Pasar Antwerpen i.s.m. de plaatselijke medewerkers van Pasar de reeks ‘Pasar Zomert’: elke woensdagavond vanaf 26 juni t.e.m. 14 augustus een geleide wandeling door de mooiste en groenste plekjes van deze regio.

We gaan van start op woensdag 26 juni in Halle-Zoersel

Bekijk het programmma Pasar Zomert in Noord-Voorkempen

Nete- en Dijleland

De regio Mechelen ligt ten zuiden in de provincie Antwerpen en wordt doorkruist door de Dijle, Nete, Rupel en Zenne. Deze regio herbergt een groot aantal bos- en natuur gebieden, zoals het gekende Mechels Broek, de verschillende forten en schansen zoals o.a. het Fort van Walem, maar ook vele domeinen, parken, kasteelgronden tot verschillende historische hoeves. 4 plaatselijke afdelingen in de regio Mechelen Oost (Putte, Duffel, Dijle trotters en Sint-Katelijne-Waver) nemen je in de maanden juli en augustus op een vaste dag in de week mee om deze prachtige streek te ontdekken.

We gaan van start op dinsdag 2 juli in Muizen

Bekijk het programma Pasar Zomert in Nete- en Dijleland ma

Vlaams-Brabant

De afdelingen uit Vlaams-Brabant verwelkomen jou op Pasar Zomert Vlaams-Brabant!

Bekijk het programma Pasar Zomert in Vlaams-Brabant

West-Vlaanderen

Ontdek al wandelend of fietsend de verschillende streken in West-Vlaanderen

Bekijk het programma Pasar Zomert in West-Vlaanderen

Met de steun van