Bezoek Koninklijke serres & plantentuin

Op zaterdag 4 mei 2019 organiseert Pasar Boutersem een bezoek aan de koninklijke serres en de Plantentuin van Meise. We verplaatsen ons met een bus.
Naar jaarlijkse traditie zijn de wereldberoemde serres van Laken gedurende drie weken toegankelijk voor het grote publiek. Koning Leopold II uitte de wens om dit ieder jaar te realiseren. Het is een uitstekende mogelijkheid om de wonderlijke architectuur van Alphonse Balat (de leermeester van Victor Horta) en de vele plantensoorten te ontdekken.
Een massa volk uit zowel binnen- als buitenland komt de bloemen- en plantenpracht bewonderen. We bezoeken de manege en het koetshuis en wandelen door het park waar we een mooi beeld krijgen over de serres, het park, de Japanse toren en een deel van Brussel. Een bezoek aan het schildersatelier van koningin Elizabeth staat ook op het programma.
‘s Middags voorzien we een lunch in een COLMAR-restaurant, waar de drank en het dessertenbuffet in de prijs inbegrepen zijn.
In de namiddag bezoeken we de Plantentuin van Meise: deze bevat één van de grootste plantenverzamelingen ter wereld. De reuzen-waterlelies zullen zeker tot de verbeelding spreken. In juni en juli, wanneer de reuzenwaterlelies in de Victoriakas in het Plantenpaleis op hun hoogtepunt zijn, kunnen baby’s tot één jaar zich op de bladeren laten fotograferen. Het kasteel, de serres, de bloemenparken en de talrijke prachtige bomen zijn de moeite om te bewonderen.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 4 mei 2019 - 09:00
Praktische info

U schrijft in bij de leden van het bestuur van Pasar Boutersem

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Koniklijke Serres
Koninklijke Parklaan, 1020 Brussel
1020 Laken (Brussel)

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€45.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 50.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Raymond Rodeyns
rodeynsraymond@live.be
0498972717
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!