AFGELAST WEGENS MAATREGELEN CORONAVIRUS, TOERISTISCHE FOTO- EN VIDEOVOORSTELLING OVER OUDENAARDE, HET GRUYEREDAL, MUMBAI EN GUJARAT

STADSBEZOEK OUDENAARDE, 2019 EN HET GRUYEREDAL: ANTOINE DE CRAECKER

Videovoorstelling van het stadsbezoek van vorig jaar naar Oudenaarde van Pasar Temse en daarna een vakantiefilm van het mooie Gruyèredal, met bezoeken aan de grootste stad van het dal: Bulle. Met de zetellift naar het hoogplateau boven het dorpje Charmey.

Het enige duitstalige dorpje, Juan. Het mooie Gruyèremeer, het meer van Genève, het kasteel van Gruyère, Chateau-d’ Oex, Moléson sur Gruyère, Chateau de Chillon, de Thunersee en tot slot de Diablerets.

Pauze: tijd voor een lekker hapje

MUMBAI (Bombay) en GUJARAT, een fascinerende deelstaat in het westen van India: Benny Engels

Alle grote beschavingen die het Indische subcontinent vorm gaven lieten hier hun sporen na onder de vorm van fascinerende tempels, paleizen, graftombes en historische sites. Het spectaculaire silhouet van honderden tempeldaken en koepels in Palitana is adembenemend mooi. De zonnetempel van Modhera en de bordesbronnen van Gujarat, met prachtig gebeeldhouwde trappengangen die tot 30 meter onder de grond leiden, zijn architectonische meesterwerken.  Diu - het ‘Gibraltar van het oosten’ - heeft unieke Hoka-bomen. In de chaotische stad Ahmedabad - het ‘Manchester of the East’ - bezoeken we elegante tempels, sfeervolle oosterse bazaars en een doolhof aan bestofte steegjes. In Mumbai bezoeken we Dhobi Ghat waar kastelozen buiten de was doen in betonnen waterbassins. We volgen de ‘dabbawallahs’ die dagelijks tienduizenden lunch-trommeltjes op kantoor bezorgen. We zien vissers in kleurrijke houten schepen de kleine haven van Vanakbara binnenvaren. We ontmoeten Rabari-nomaden die op kamelen in karavanen door India zwerven. Leden van diverse stammen wonen in naïef beschilderde cirkelvormige hutten met pithora-tekeningen die verhalen uit de dromen van de bewoners weergeven. Op de rug van een dromedaris trekken we ‘The White Desert’ in; een onmetelijk grote zoutwoestijn -  nabij de grens met Pakistan - met grillig gevormde korsten zout. In de uitgestrekte savanne-graslanden aan de Golf van Khambhat zien we grote hordes Blackbucks (Indische antilope). In Sasan Gir staan we oog in oog  met in het wild levende Aziatische leeuwen en in de moddervlakten van Kutch draven nog zeldzame Ghorkurs (wilde ezels) rond. Come and see it!!! 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 27 maart 2020 - 19:30
Praktische info

Inschrijven is nodig (hapjes) tot 21 maart op volgende adressen: Eddy Groenwals, Karel Van Hoeylandtlaan 6, Temse, tel. 03/ 711 18 18, Paul De Dycker, Cauwerburg 124, Temse,

tel.: 03/771 40 58, of bij Erik Meersman, Philippe Saveryslaan 33, Temse, tel.: 03/771 43 04

Plaats van afspraak: CM-Huis Amelberga, Oeverstraat 9, te Temse om 19u30

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
CM-Huis Amelberga
Oeverstraat 9
9140 Temse

Deelname-informatie

Deelnemers
0 - 70
Deelnameprijs leden
€3.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 3.00
Deelnameinformatie

Bij de deelnameprijs is een hapje, tijdens de pauze, en de verzekering inbegrepen.

Contactpersoon

Contactpersoon
De Dycker Paul
paul.de.dycker@telenet.be
03771 40 58
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!