(her)beleef je eerste schoolreis en ga mee naar het atomium

Herbeleef nog eens die eerste schoolreis toen je met de ganse klas naar het Atomium trok!!

Grijp deze kans en breng een bezoek aan het Atomium, het Belgisch icoon van de Wereldexpo van 1958.

We brengen ook een bezoek aan het ADAM museum, het Brussels Design museum, waarin U een deel van uw (rebelse) jeugd herbeleeft.

We vertrekken met de trein van 7u26 uit Harelbeke en bereiken het Atomium tegen 10u30.

Eerst bezoeken we het ADAM museum met zijn 3 tentoonstellingen. Het plasticarium een verzameling van een 500 objecten, uit de 20ste en 21ste eeuw, die deel uitmaken van de permanente collectie

De tijdelijke tentoonstelling "Nightfever. Designing Club Culture 1960 - Today" dompelt ons onder in het nachtleven van de discotheken uit de jaren 60 tot op heden. Deze belangrijke designruimtes zijn al meer dan 50 jaar de epicentra voor de popcultuur. De tentoonstelling presenteert nachtclubs als ruimtes waar architectuur en interieurdesign samensmelten met geluid, licht, mode, grafische elementen en visuele effecten tot een modern gesamtkunstwerk. Muziek en lichteffecten neemt U mee op een fascinerende reis door een wereld van glamour en subculturen en laat U uw tienerjaren terug herbeleven!! Een coproductie met het Vitra-Design museum!!

De tentoonstelling "Designing the night" neemt ons mee naar de jaren 1980 en 1990 toen de Belgische clubcultuur op zijn hoogtepunt was. Leegstaande gebouwen werden hotspots voor kunst en muziek. De tento bevat een collectie van nooit eerder vertoonde grafiek waaronder iconische clubs als de Boccaccio, Mirano en Fuse. 

 

Daarna trekken we naar het AtomiumNa een bezoek aan de negen bollen, die symbool staan voor de kristallen structuur van het element ijzer en onze 9 provinciën, wordt je beloond met een prachtig zicht op de stad Brussel.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 31 maart 2019 - 07:15
Praktische info

Wat is er inbegrepen?

- de treinreis vanuit Roeselare, Izegem, Ingelmunster, Kortrijk, Harelbeke, Waregem, Deinze, De Pinte of Gent Sint Pieters tot Brussel. 

- de metro rit (heen en terug) naar het Atomium

- de toegang tot het Atomium en het ADAM (Brussels Design museum) 

- een 2 gangenmenu in een plaatselijk restaurant (de dranken zijn niet inbegrepen)

 

 

Waar vindt de activiteit plaats
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Lokaal of vertrekplaats
Harelbeke
stationsplein 1
8530 harelbeke

Deelname-informatie

Deelnemers
15 - 20
Deelnameprijs leden
€49.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 59.00
Deelnameinformatie

Opgelet: er kunnen slechts 20 personen mee aan deze echte voordeelprijs van 39 euro voor de +65 jarigen en 49 euro voor de anderen. Niet leden van Pasar en vtbKultuur betalen 44 (+65 jaar) of 54 euro.

Contactpersoon

Contactpersoon
guido deloof
guido.deloof@gmail.com
0499803280
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!