Stadsbezoek Hasselt met Japanse Tuin

Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

De hoofdstad van Limburg is verrassend hip.  We ontdekken zowel oude als ultra moderne gebouwen.

Bij de start zien we al het imposante gerechtsgebouw. Onderweg leren we Street Art kennen, kleine maar ook gigantisch grote werken van graffitikunstenaars.

Vanaf het station  wandelen we richting centrum en kruisen de groene boulevard. Een tochtje over de groene boulevard, aangelegd op de vroeger stadswallen, is een uitstekende manier om een eerste indruk van Hasselt te krijgen. We wandelen o.a. langs de standbeelden van de Boerenkrijg en Paardenkracht, het klooster van de Clarissen en het Refugehuis van Herkenrode. We ontdekken  het super moderne nieuwe stadhuis  ‘t Scheep.

We verlaten de binnenstad en wandelen naar de Japanse tuin. Dit is een  plek om even te proeven van de prachtige Japanse cultuur. Gewoon rustig rondwandelen en genieten van het wisselend uitzicht. Luisteren naar watervallen en  Koivissen bewonderen. Dit gaan we allemaal ervaren met een plaatselijke gids.

Na dit bezoek gaan we terug naar de binnenstad waar we  wandelen langs het jenevermuseum , het stadhuis,  de Sint-Quintinuskathedraal, het Borrelmanneke, het Heilig Paterke en de Cambrinus. Zo komen we terug aan het station.

  • Uitstappen en vakanties
Hasselt

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Hoofdingang NMBS-Station Hasselt
Stationsplein
3500 Hasselt
België

beginuur
13h00
aantal deelnemers
3-20
leden: €8.00 niet-leden: €8.00
nuttige informatie voor deelnemers
  • Inschrijven voor 4 april via dit inschrijvingsformulier.
  • Opgelet: je bent pas ingeschreven na overschrijving op rekeningnummer BE32 7885 3279 7902 van Pasar SKW met vermelding : Hasselt + de namen van de deelnemers
  • Iedereen is van harte welkom maar enkel leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer