Lentewandeling langs de kleiputten van Ramsel.

We vertrekken aan de kerk van Ramsel voor een  wandeling van ongeveer 10 km.

Ramsel werd op 5 juli 1865 een zelfstandige gemeente maar door de fusies van 1977 werd het een deelgemeente van Herselt. Ramsel stond economisch sterk dankzij de steenbakkerijen en de diamanthandel, maar omstreeks 1980 verdwenen deze twee industrieën en enkel de landbouw hield stand. De meeste kleiputten werden ofwel opgevuld of ze werden visvijvers. Met de “potjèr” uit deze putten wordt er nog elk jaar een wedstrijd gehouden op hemelvaartsdag , waar met een kruiwagen ca 4 km wordt afgelegd. Dit spektakel trekt vele toeristen. We wandelen langs rustige landbouwwegen en door een natuurreservaat tot aan de Venusberg. Daar houden we een sanitaire stop in taverne “agter de Weyreld” Verder beklimmen we de Venusberg en trekken terug richting Ramselkerk. Daar ziet U het standbeeld van de “potjèrdapper”, gemaakt door de Herseltse kunstenaar Joris Peeters. Dit is het einde van de Ramselse wandeling na een goeie 10 km.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 22 april 2018 - 14:00 tem 17:00
Praktische info

Vertrek : Aan de kerk van Ramsel. Parkings : aan de kerk, in de Stationsstraat en de Wasserijstraat. Deelname is gratis, maar enkel leden Pasar Nationaal zijn verzekerd. Aangepast schoeisel en kledij zijn noodzakelijk. 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Sint Hubertuskerk
Gustaaf Vandenheuvelstraat 4
2230 Herselt (Ramsel)

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Pierre Jacobs - tel.015/55 06 94- of Petrus Jacobs@outlook.com
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!