Middelpuntwandeling te Opdorp

Opdorp ligt in de provincie Oost-Vlaanderen en is een deelgemeente van Buggenhout.  In 2001 telde Opdorp 2000 inwoners en 750 woningen.  Het dorp ligt op het grenspunt van de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brabant. In Opdorp kan men het geografisch middelpunt van Vlaanderen vinden. Professor Van Der Waeteren van de faculteit Toegepaste Wetenschappen van Leuven, gaf zijn studenten de opdracht dit geografisch middelpunt te bepalen. Dit middelpunt ligt in het uiterste hoekje van Oost-Vlaanderen, op het grondgebied van Opdorp.

Opdorp ligt in het stroomgebied van de Rupel, maar het dorp sluit door zijn ligging in de provincie Oost-Vlaanderen,  soms ook aan de Oost-Vlaamse Denderstreek. Opdorp maakt deel uit van het toeristische regioverbond Scheldeland. Het ligt tevens op de autoroute “Scheldelandroute”, halverwege Dendermonde en Bornem.

Opdorp is ontsloten via de N17, en ligt halverwege Dendermonde en Willebroek.

Eén van de bezienswaardigheden is De Dries, een 3,7 ha groot Frankisch driehoekig plein of dries. Het plein is begroeid met gras en bomen, en met 100.000 narcissen in bloei tijdens het voorjaar. Het wordt gebruikt voor de wijdvermaarde jaarmarkt op de eerste maandag van juli. Dit dorpsplein is beschermd als monument en werd in 2006 door Radio 2 Oost-Vlaanderen uitgeroepen tot Beste Pleintje.

De wandeling vertrekt om 14u30 aan de Vrije Kleuterschool St. Jozef, Vekenstraat 2 te 9255 Opdorp voor een tocht van 9 km met een verkorte van 6,5 km. Vergeet vooral je picknick niet en aangepast schoeisel bij regenweer.

Voor verdere inlichtingen in verband met deze wandeling kan je terecht bij Marc Callebaut – Tel. 0479/34.07.23. en Carine Van Wijnsberge – Tel. 0497/07.69.75. E-mail : marc.callebaut2@telenet.be

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 31 maart 2019 - 14:30
Praktische info

De wandeling vertrekt om 14u30 aan de Vrije Kleuterschool St. Jozef, Vekenstraat 2 te 9255 Opdorp voor een tocht van 9 km met een verkorte van 6,5 km.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Vrije Kleuterschool St. Jozef
Vekenstraat 2
9255 Opdorp

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Callebaut Marc - Van Wijnsberge Carine
marc.callebaut2@telenet.be
0479/34.07.23 of 0497/07.69.75
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!