PASAR ZOMERT 'Brothers in Arms' wandeling in en om het Polygoonbos te Zonnebeke

Het Polygoonbos is een restant van een groot woud. Het is na het Zoniënwoud het oudste domeinbos van België.  In de 19de eeuw wordt het al gebruikt door militairen en werd er een schietstand aangelegd en kwam er een grote paardenrenbaan. Tijdens het eerste oorlogsjaar liep het front hier vast. De Duitsers bouwden hier bunkers en schuilplaatsen. Tijdens onze boswandeling wandelen we door begraafplaatsen en komen we heel wat relicten tegen van de eerste wereldoorlog. We starten aan de gedenkplaats 'Brothers in Arms' ter ere van ter plaatse gevonden Australische soldaten.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
donderdag 7 juli 2022 - 19:00
Praktische info

We starten deze wandeling van zo'n 8 km aan het Memorial 'Broter in Arms' langs de Lotegatstraat ter hoogte van het café 'De Dreve' en nabij de parking en ingang va het Polygoonbos. (GPS-Coördinaten N50°51'15.9", E2°58'39.6"). Breng jouw gps en of smartphone mee want bij de start helpen we je om de route op je gps of smartphone te plaatsen en kan je onder begeleiding van uw digitale vriend de wandeling volgen zonder verdwaald te lopen. Maar ook zonder deze technologie kan je de wandeling met een gedetailleerde wegbeschrijving of onder begeleiding volgen. Bij vochtig weer zijn laarzen of goede wandelschoenen wenselijk. Na de wandeling kunnen we nog napraten in café De Dreve.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Brothers in Arms Memorial bij cafe De Dreve
Lange Dreve 16 (nabij parking op kruising Lange Dreve en Lotegatstraat)
8980 Zonnebeke

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 100
Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 2.00
Deelnameinformatie

Graag vooraf inschrijven via www.pasar.be/zomert

Contactpersoon

Contactpersoon
Johan Mahieu
johan_mahieu@outlook.com
0478 564 157
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!