Camperterrein Kapermolen in Hasselt wordt groener

camperterrein Hasselt
2 minuten leestijd

Het camperterrein Kapermolen, gelegen op wandelafstand van het stadscentrum van Hasselt, biedt 20 ruime plaatsen. Het terrein is geïntegreerd in het Kapermolenpark en ligt naast de Japanse Tuin, wat zorgt voor een aangename, groene omgeving. Rik Dehollogne, schepen voor toerisme, benadrukt het succes van dit nieuwe initiatief: "Het nieuwe camperterrein is een mooie aanvulling op het toeristische aanbod van Hasselt. De eerste cijfers tonen aan dat het al direct na de opening een groot succes is. Het camperterrein zal in de toekomst ook nog heel wat groener worden, zodat het nog aantrekkelijker wordt.” 

actua
  • Kamperen met de motorhome

Een groot succes 
Sinds de opening van Camperterrein Kapermolen eind maart heeft het al een meer dan 400 campers mogen verwelkomen. Hoewel het camperseizoen nog maar net gestart is, bedraagt de gemiddelde bezettingsgraad tijdens de voorbije maanden 45%. Ter vergelijking: volgens Toerisme Vlaanderen bedroeg de gemiddelde bezettingsgraad op Vlaamse camperterreinen in diezelfde periode vorig jaar 49,7%. De gemiddelde verblijfsduur van de camperaars in Hasselt is 1,4 nachten.  

Het succes wordt daarnaast ook weerspiegeld in de lovende recensies op diverse platforms, waar het een gemiddelde score van 4,14/5 behaalt. Zo schreef een camperaar in een review: “Heel nette en praktische serviceplaats! Verder goede en centrale ligging. Gemakkelijk bereikbaar. Nog heel nieuwe camperplaats, dus het geheel zal met de tijd nog mooier worden als de beplanting wat groeit.” 

 Ideale uitvalsbasis 
“Deze nieuwe parking heeft een unieke ligging door de combinatie van groen en de nabijheid van het centrum. We gaan voor een kwalitatieve parking met voldoende ruimte, waar de bezoeker optimaal kan genieten van het groen en zich tegelijk op een boogscheut van de stadskern bevindt. Perfect bereikbaar met de fiets of zelfs te voet. Dit is een ideale uitvalsbasis om Hasselt en Limburg te bezoeken,” vertelt Dehollogne. 

Praktische info 
Het camperterrein is verdeeld in twee zones. De eerste zone is vrij toegankelijk, waar je vuil water kan lozen en gebruik kan maken van een watertappunt. De tweede zone, afgesloten met een slagboom, biedt twintig camperplaatsen te midden van het groen. Op het camperterrein is een betaalautomaat aanwezig waar je kan selecteren hoeveel nachten je wil verblijven. Een andere mogelijkheid is om via de website of app Aanuit.net je verblijf en voorzieningen te boeken en te betalen. Van oktober tot april betaal je 18 euro per nacht, terwijl een overnachting in het hoogseizoen (mei-september) 22 euro kost. Stroom en water zijn apart te verkrijgen. Camperterrein Kapermolen is enkel toegankelijk voor campers tot 8m. 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer