60% procent Vlaamse kampeerders heeft nog geen bestemming gekozen

1 minuut leestijd
Zestig procent van de Vlaamse kampeerders heeft nog geen bestemming gekozen voor komende zomer. Dat blijkt uit een online enquête van Kampeertijd.be
actua
  • Kamperen

Naar aanleiding van de lancering van Kampeertijd.be peilde Pasar vzw naar de impact van de covid-pandemie op het kampeergedrag van de Vlaamse kampeerders. Uit het online onderzoek bleek dat het gros van de Vlaamse kampeerders (88%) zich laat leiden door de covid-pandemie om een bestemming te kiezen. Slechts 12 procent laat de gezondheidssituatie niet doorwegen bij de keuze van een bestemming voor komende zomer.

60% van de respondenten heeft dan ook nog geen bestemming voor komende zomer vastgelegd. Toch blijkt uit de cijfers enig optimisme over de evolutie van de gezondheidscrisis. Van de groep die wel al concrete plannen voor komende zomer heeft gemaakt, kiest 66% immers voor een kampeertrip naar het buitenland. Slechts één derde van de Vlaamse kampeerder zou komende zomer dus in eigen land blijven.

Hoewel kamperen lange tijd het veilige alternatief tijdens de coronacrisis was, trok slechts een kwart van de respondenten het voorbije jaar meer dan normaal op kampeertrip. Bijna 75% van de Vlaamse kampeerders ging evenveel of minder dan voorheen op reis met camper, caravan of tent.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer