Aalst met de camper: 4 redenen om Aalst als bestemming te kiezen

2 minuten leestijd

Bezocht jij de ajuinenstad al eens? Hoewel Aalst heel centraal gelegen is tussen Brussel en Gent is de stad voor velen onontgonnen terrein. Wij geven je alvast vier handige tips voor een fijn bezoek aan Aalst.

reportage
  • Kamperen met de caravan
Aalst

Wist je trouwens dat je op twee verschillende locaties aan de rand van de stad camperplaatsen met alle nodige comfort en voorzieningen terugvindt? Reden te meer om eens af te zakken naar postcode 9300!  

Welkom in Aalst 

Wat je in Aalst ook onderneemt, onze ultieme tip is starten in het toeristisch infokantoor op de Hopmarkt!  

De unieke 360°-film biedt je in acht minuten een belevingsvolle eerste kennismaking met de hoogtepunten van Aalst. Onze onthaalmedewerkers helpen je 7/7 verder met stadsplannetjes en brochures en staan tijdens jouw verblijf steeds tot jouw dienst met hun advies en suggesties. 

Kom tot rust in de natuur 

Aalst is vooral gekend als centrumstad, maar bestaat ook uit acht deelgemeenten. De groene rand rond het centrum telt maar liefst 10 verschillende natuurgebieden waar het heerlijk wandelen is. Spring je liever op je stalen ros? Fiets je langs de Dender naar de vier faluintjesgemeenten, dan fiets je doorheen het illustere hopverleden van Aalst.  

Snuif een vleugje cultuur op 

Meer te weten komen over de eigenzinnige Aalstenaars? De magische carnavalswandeling is een interactieve tocht voor jong en oud die je onderdompelt in het verhaal achter Aalst Carnaval. Het volledige verhaal van de stad ontdek je in ’t Gasthuys – Stedelijk Museum. Bezoek zeker ook de Sint-Martinuskerk, een gotisch pareltje waar een metershoog Rubensschilderij te ontdekken valt. Sluit je cultuurdagje af met een terrasje op de Grote Markt, in de schaduw van het eeuwenoude, UNESCO-beschermde belfort of, zoals de Aalstenaars liefkozend zeggen, ‘den tettentoeren’.  

Shop ‘till you drop in het gezellige winkelhart 

Met 500 winkels en 220 horecazaken kom je als shopping fan zeker aan je trekken in Aalst. De stad biedt een fijne mix van unieke boetieks en high street mode. Het stadscentrum is bovendien compact: alle winkelstraten zijn autovrij. Een namiddagje winkelen of jezelf eens culinair verwennen? Komt voor de bakker!   

Als het kriebelt kan je sporten in Schotte en Aquatopia 

Mag het wat sportiever? Nagelnieuw zwembad Aquatopia, beschikt over  twee sportzwembaden, een duiktoren en kinderwalhalla ‘Pols Waterparadijs’.  

In en rond sportcomplex Schotte, gebouwd op een voormalige fabriekssite, kan je klimmen (op de oorspronkelijke fabrieksschouw!) en offroad steppen in het groen. Zin in waterplezier? Leef je uit op de Dender. Je kan er onder andere kajakken, kanoën en suppen.  

Praktische info 

Je camper parkeren kan op volgende twee locaties met sanizuil:  

  1. Aquatopia, Zwembadlaan 2,  9300 Aalst 
  2. Schotte, Kapellekensbaan 8, 9320 Erembodegem.  

Vanaf beide locaties ben je op +/- 15 minuten wandelafstand van het stadscentrum.  

Alle info

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer