ANWB maakt camper en caravan van het jaar bekend

2 minuten leestijd

De titel ANWB Camper van het Jaar 2024 gaat naar de Pilote Atlas A696 G, een compacte halfintegraal camper met veel ruimte en een hoog uitrustingsniveau. De ANWB Caravan van het Jaar 2024 is de Knaus Yaseo, die speciaal is ontworpen voor elektrische auto’s.

actua
  • Kamperen
  • Kamperen met de caravan

De onderscheidingen voor de Camper van het Jaar (per model) en de Caravan van het Jaar (per serie) is een jaarlijks terugkerend evenement. De onderscheiding is een initiatief van ANWB Kamperen en het ANWB kampeermagazine KampeerKampioen. De voor 2024 nieuwe of sterk vernieuwde modellen worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit journalisten met ruime ervaring en inzicht in de volledige caravan- en campermarkt, ondersteund door een publieksjury. Beoordelingscriteria zijn onder meer innovatie, bouwwijze, ontwerp van het in- en exterieur, afwerking, uitrusting, originaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding.

ANWB Camper van het Jaar 2024: Pilote Atlas A696 G

'De Pilote Atlas is zeer compleet uitgerust met een krachtige 170 pk zestrapsautomaat, sperdifferentieel en een avontuurlijke Ford Trail-uitstraling. Van binnen is de camper zeer ruimtelijk, met een lang dwarsbed en een breed hefbed. Rond de opklapbare tafel zijn de twee comfortabel zittende langsbanken goed bereikbaar. Opvallend is de uitgebreide standaarduitrusting en de over de gehele breedte gesitueerde, separate douche- en toiletruimte, die je met elkaar kunt verbinden tot één grote ruimte. Dat is uniek op deze voertuiglengte. Met vier dakluiken en het panoramavenster boven de cabine zit het met daglichtinval en de ventilatie wel goed. Gebruikers zullen ook de grote bergruimte in de garage en de aparte schuiflade aan de linker buitenzijde kunnen waarderen', klinkt het in het juryrapport.

ANWB Caravan van het Jaar 2024: Knaus Yaseo 340 PX/500DK

'De Yaseo is met een rijklaar gewicht vanaf 905 kg (340 PX) uitermate geschikt voor elektrische trekauto’s, waarbij je aan luxe, ruimte en comfort niets inlevert. De kleurstelling is traditioneel met houtdecor, moderne interieurpanelen en aardse tinten, in combinatie met geïntegreerde, sfeervolle ledverlichting. Een groot serviceluik (optie) is handig om in de caravan fietsen of grote bagagestukken te laden door de banken in te schuiven en de tafel opte klappen. Variabele meubelmodules, zoals de uitschuifbare douchecel, zijn inventief en bieden de gebruiker de mogelijkheid de ruimte maximaal te benutten. Alle basisuitrusting werkt op elektriciteit waarbij de elektrische auto dienst kan doen als stroomleverancier. Onderweg koken is zo geen probleem meer. Knaus biedt een gasinstallatie optioneel aan in deze nieuwe caravanserie'.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer