Camperfood & fijne plekken: wanneer het op de camping wat meer mag zijn dan een pot spaghetti

2 minuten leestijd
Sinds ze verliefd werd op een blonde surfer met een busje is Els Sirejacob een zelfverklaard campermens. Als foodstyliste, chef en receptenschrijver maakte ze in samenwerking met fotograaf Bram Debaenst het boek Camperfood & fijne plekken.
actua
  • Kamperen met de motorhome

Die titel dekt de lading. Camperfood & fijne plekken is in de eerste plaats een receptenboek, een antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Want zelfs als in de camper mag het soms meer zijn dan een vers opgedraaide pot pasta. In zes delen nemen Sirejacob en Debaenst de lezer mee naar verschillende uithoeken van Europa. Overal leer je hoe de lokale specialiteiten maakt in een kleine camperkeuken, liefst “met een snijplank op je schoot en je blote voeten in het gras of zand”.

In het Zwarte Woud maak je kennis met oertraditionele Flammkuchen en Maultaschen, het Duitse antwoord op ravioli. Maar Sirejacob geeft even vaak een twist aan de klassiekers. Wat gedacht van shakshuka met witte bonen, black pudding en gerookte paprika in Cornwall? Dichter bij huis komen ook vol-au-vent of boerenkoolsoep aan bod. Het leuke is dat je er (bijna) altijd vegetarische of veganistische opties bijkrijgt. Zo testten wij met smaak het veggie alternatief van een braadworststoofpot met witte bonen.

Uit elke pagina spreekt niet enkel de liefde voor eten, maar ook voor het camperleven. Je krijgt niet enkel recepten, maar ook tips om je camper op de meest idyllische plekken neer te poten. “In Engeland kan je vaak terecht bij de lokale pub: als je ter plekke eet, mag je meestal gratis en voor niks overnachten in je camper”, klinkt het. “In Frankrijk kan je mits wat geluk terecht bij een wijnboerderij, en in Zweden en Denemarken vind je camperplaatsen to die for - daar heb je helemaal geen camping nodig, tenzij om eens gebruik te maken van de faciliteiten.”

In combinatie met de mooie foto’s maakt dat van Camperfood & fijne plekken niet enkel een hebbeding voor foodies, maar ook (en vooral) een ode aan kamperen, aan “het onbetaalbare gevoel vrij te zijn, en klaar voor het avontuur dat wacht om elke hoek.” Het is een roadtrip op papier, een boek dat goesting geeft in een avontuur, in zelf op pad trekken. Ga je met de camper, reserveer dan een plek aan boord voor dit boek.

Camperfood & fijne plekken is verschenen bij Uitgeverij Luster.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer