De juiste batterij voor elke caravanmover

3 minuten leestijd
De accu's uit de PowerXtreme serie zijn ultra lichtgewicht Lithium LiFePO4 accu's, welke toegepast kunnen worden in caravans, campers en watersport. De ouderwetse loodaccu’s kennen veel nadelen, waaronder het gewicht, korte levensduur, het vrijkomen van gassen en mogelijkheden tot lekken. Bij een loodaccu kunt u maar ongeveer 40 procent van de capaciteit gebruiken en dient de accu wanneer hij niet gebruikt wordt goed onderhouden te worden.
accessoire
  • Kamperen

X10 

Een kleine krachtpatser die slechts 2.100 gram weegt en uw mover gemakkelijk tot 30 minuten kan voeden. We raden het gebruik van de PowerXtreme X10 aan voor caravans met een totaalgewicht van 1.500 kg. Hij is bestand tegen stromen tot 150A en doet op geen enkele manier onder voor de grotere en zwaardere accu’s, maar biedt aanzienlijke voordelen. De PowerXtreme X10 is speciaal ontworpen voor de energievoorziening van movers. Een traditionele 25 kg zware gel of loodzuur accu is verouderd. In tegenstelling tot gel en loodzuur accu’s is de X10 volledig onderhoudsvrij. De PowerXtreme X10 kan volledig in de caravan worden geladen en mag volledig worden leeg getrokken, zonder in te boeten aan kwaliteit of levensduur. De prestaties zijn enorm, terwijl de capaciteit voldoende is om tot een half uur te kunnen manoeuvreren. Kleinere gel of loodzuur accu’s kunnen deze prestaties niet leveren en daarom worden minstens 90 Ah op de markt aanbevolen. 

X20 

Voor de caravanner die regelmatig van camping wisselt en de mover zeer intensief gebruikt, is er de PowerXtreme X20. Hij heeft voldoende capaciteit om ruim 60 minuten te manoeuvreren. We raden het gebruik van de PowerXtreme X20 aan voor caravans met een totaalgewicht van 2.250 kg. De LiFePO4-technologie biedt veel voordelen in vergelijking met de ouderwetse lood- en AGM-batterijen. PowerXtreme LiFePO4-batterijen kunnen verantwoord worden ontladen, zodat het maximale batterijvermogen kan worden gebruikt. Dit in vergelijking met loodbatterijen, waar ontlading tot 40% mogelijk is.

Bij dit type is het niet nodig om de accu in de wintermaanden thuis te houden, dus in theorie hoeft de accu nooit meer uit de caravan te worden gehaald. De gebruiksduur is drie of vier keer zo lang als die van een loodzuurbatterij en de status is af te lezen via een Bluetooth App op uw smartphone. PowerXtreme-batterijen worden standaard geleverd met alle montageaccessoires en zijn eenvoudig te plaatsen.  

X30 

Loodzuur accu’s zijn zwaar, kunnen lekken en moeten tijdens onderhoud in de winter uit de caravan of camper worden gehaald. EmergoPlus biedt een oplossing voor al deze problemen. In tegenstelling tot traditionele accu’s of loodzuur accu’s weegt deze accu minder dan 4 flessen water, 5,6 kg, in plaats van 25 kg. Een accubak, een ontluchting of een uitlaat door de onderkant van de caravan zijn niet langer nodig en u bespaart zelfs een afzonderlijke oplader.

De lader en het systeem voor het bevestigen van de accu op de caravanbodem zijn geïntegreerd in de accu, waardoor de benodigde ruimte voor de accu minimaal is. Hij is geschikt voor elk type mover maar ook geschikt om als boordaccu te worden gebruikt. We raden het gebruik van de PowerXtreme X30 aan voor caravans met een totaalgewicht van 2.250 kg. De status van is af te lezen via een Bluetooth App op uw smartphone. 

 

https://emergoplus.com  

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer