Deze buitenmensen nemen je mee op kamp in de Hoge Venen

2 minuten leestijd
Hiken, mooie natuur en kamperen, wij kennen slechtere combinaties. De buitenmensen van We Are Outsiders voegen daar nog een paar extra ingrediënten aan toe: een gezellig kampvuur, muziek en maaltijden om duimen, vingers en handpalmen van af te likken.
actua
  • Kamperen

Stel je volgend tafereel voor. Je kruipt uit je tent terwijl de eerste zonnestralen je snoet strelen. Je spieren voelen stram. Niet enkel van een nacht op een matje, maar ook van de 20 kilometer die je in de benen hebt. Maar dan prikt de geur van verse koffie, spek en eieren in je neusgaten. Rond het vuur zitten alle vrienden die je een dag eerder hebt gemaakt.

Zo moet het er ongeveer aan toegaan op een meerdaagse tochten van We Are Outsiders, een organisatie die zichzelf tot missie maakt om mensen de gezonde buitenlucht te laten inademen. “Het draait om de totaalervaring”, zegt bezieler Tim Zeegers. “Overdag ontdekken we samen de mooiste plekken van de Hoge Venen. ‘s Avonds gaat het kampvuur aan en bereiden chefs een driegangenmenu.” Kamperen is de basis van zo’n weekend. Maar, zo benadrukt Zeegers, “dat gebeurt zeker niet op z’n Scouts. We willen de deelnemers op alle vlakken verwennen.” Zo speelt er telkens een Belgische topmuzikant.

Terwijl andere outdoorbedrijfjes zich richten op varen of klimmen, staat hiken bij We Are Outsiders meestal centraal. Wat biedt de organisatie dat wandelaars niet op hun eentje kunnen ontdekken? Zeegers krijgt de vraag vaak. “Vooral vrouwen voelen zich aangetrokken tot onze weekends. Omdat mannen vaak denken: dat doen we gewoon zelf. Maar die horen dan achteraf van hun vrouwen hoe fijn het was en komen de volgende keer alsnog mee.”

De wandel- en kampeerevenementen trekken een divers publiek. “Zowel ervaren reizigers die de wereld al drie keer zagen als beginners die nog nooit eerder in een tent sliepen”, lacht Zeegers. “Voor die eerste groep is het fijn om een keer gewoon de voeten onder tafel te kunnen steken, voor de tweede dat ze kunnen leren van anderen.” Want delen, daar draait het om. “Onderweg creëren deelnemers vaak zo’n sterke band dat ze elkaar op het einde allemaal vastpakken. Je bent twee dagen van huis geweest, maar hebt het gevoel dat je in Lapland of in de Pyreneeën hebt gezeten.”

Er staan de komende maanden twee meerdaagse avonturen op het programma:

  • Smell that Spring. 6-7-8 mei 2022. Twee wandeldagen in groep, +-30 km.
  • Hike Like a Giant. 16-17-18 september 2022. Drie wandeldagen, op eigen tempo (stafkaarten en gpx’s worden voorzien) of met gids, +-75 km.

Meer info: https://www.weareoutsiders.be/

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer