Europees Parlement keurt Euro 7-norm goed

2 minuten leestijd
In het Europees Parlement is de nieuwe Euro 7-norm voor voertuigen goedgekeurd. Die norm moet de uitstoot van uitlaatgassen verminderen, maar ook van deeltjes die vrijkomen tijdens het remmen en door de slijtage van de banden.
actua

Wat houdt de Euro 7-norm in?

De Euro 7-norm stelt strengere emissielimieten vast voor voertuigmotoren, met name gericht op het verminderen van schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden (NOx), koolstofdioxide (CO2), deeltjes (PM) en andere verontreinigende stoffen. Deze norm is de nieuwste in een reeks van emissieregelgevingen en betekent een significante stap voorwaarts  in het bevorderen van schonere mobiliteit en het beschermen van de volksgezondheid.

Waarom is dit belangrijk voor campers?

Voor campers, die vaak lange afstanden afleggen en doorgaans voorzien zijn van dieselmotoren, is de goedkeuring van de Euro 7-norm bijzonder relevant. Hier zijn een paar redenen waarom:

  1. Milieubescherming: Campers kunnen aanzienlijke hoeveelheden schadelijke stoffen uitstoten tijdens hun reizen, wat bijdraagt aan luchtvervuiling en klimaatverandering. Door te voldoen aan de strengere emissielimieten van de Euro 7-norm kunnen campers hun ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan het behoud van een schonere omgeving voor toekomstige generaties.
     

  2. Gezondheid: De uitstoot van voertuigen heeft directe gevolgen voor de luchtkwaliteit en de gezondheid van mensen. Door te voldoen aan de Euro 7-norm kunnen campers de blootstelling aan schadelijke uitlaatgassen verminderen, waardoor de gezondheidsrisico's voor zowel gebruikers als omwonenden worden verminderd.
     

  3. Naleving van wet- en regelgeving: Om in veel gebieden te mogen rijden, moeten voertuigen voldoen aan specifieke emissienormen. De goedkeuring van de Euro 7-norm zorgt ervoor dat campers aan deze regelgeving kunnen voldoen en mogelijke juridische problemen kunnen vermijden.
     

  4. Technologische vooruitgang: Het naleven van strengere emissienormen vereist vaak geavanceerde technologieën en innovaties in motortechniek en uitlaatgasnabehandelingssystemen. Dit kan leiden tot de ontwikkeling van schonere en efficiëntere motoren voor campers, waardoor ze zuiniger worden en minder schadelijk zijn voor het milieu.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer