Andalusië op de fiets: van Marbella tot Cadiz

2 minuten leestijd

Ontdek het zonovergoten Andalusië van Málaga tot Cádiz, waar de fascinerende blend van cultuur en natuur je hart sneller laat kloppen. ‘In mijn stad schijnt de zon altijd, maakt niet uit welke dag van de kalender’, rapt Gordo Master over Málaga, de levendige stad waar deze fietstrip begint. Vanuit de moderne beats van hiphop duik je Andalusië… En wordt hiphop flamenco: pure emotie en hartstocht voor deze streek en het leven.

Lees de volledige reportage in onze digitale Pasar Fietsen Special Reizen.

 

praktisch
  • Fietsen

Start je fietstocht in het glamoureuze Marbella, ooit de speeltuin van Don Jaime Mora y Aragón, de broer van onze Belgische koningin Fabiola, en eindig in het betoverende Cadiz. Deze route neemt je mee langs de sprankelende Middellandse Zee bij Málaga naar het indrukwekkende turquoise van de Atlantische Oceaan bij Tarifa.

Ervaar het contrast van diep azuurblauw dat langzaam overgaat in levendig turkoois, een palet dat de unieke schoonheid van deze kustlijn onderstreept. Fiets door nationale parken zoals Parque Natural Los Alcornocales en Parque Natural del Estrecho, over zacht glooiende heuvels en uitdagende paden.

Geniet van de vrijheid en het avontuur terwijl je de lokale cultuur opsnuift en de rijke gastronomie proeft, van verse vis en zeevruchten tot de hoogwaardige olijfolie uit de Sierra de Cádiz.

Laat je inspireren door het ideale klimaat, waar je het hele jaar door in je shorts kunt fietsen. Welkom in Andalusië, waar leven een kunst is, genieten een fluitje van een cent, en fietsen een bijna magische ervaring. Zet je vooroordelen over het dorre Andalusia aan de kant en ontdek de kustlijnen waar de oude Moren ooit heersten en de hedendaagse invloeden nog altijd voelbaar zijn. Dat vind je alleen in deze adembenemende streek van Spanje. En in Pasar, natuurlijk…

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer