Hoe hou ik het warm in de winter?

Te koud om te fietsen? Nooit! Met de juiste accessoires en hou jij het met gemak warm op de koudste winterdagen.

Samenstelling Evelien Heeren

2

Geen kopzorgen

Wist je dat je via je hoofd het meeste warmte verliest? Met een goede muts hou je je hoofd trouwens niet alleen warm, maar ook droog. Dit exemplaar is zacht, licht, isolerend en toch ademend. Met de winddichte voorkant houdt deze muts je voorhoofd lekker warm. Dankzij de platte naden past ze ook perfect onder een helm.

Skull Cap Windster – €29.95 – GripGrab.

Warme handen

Keep out the cold staat op deze fietshandschoenen. Met hun fleece voering zijn deze ademende en waterdichte handschoenen onmisbaar bij je winterse ritten Ze hebben reflecterende details en zorgen met hun siliconen versterkte handpalm ook voor een goeie grip op het stuur. Trappen maar!

Vestkapp Winter Fietshandschoenen – €49 – Siroko.

Laag na laag

Kleed je zoals een ui: laag per laag. Goeie onderkleding houdt je lekker warm en heeft de eigenschap om vocht goed te reguleren en laten verdampen. Kies voor een variant met lange mouwen in de winter. Dit shirt van merinowol droogt snel, ademt en zit ook lekker comfortabel door de naadloze structuur.  

 Winterday Turtle Thermoshirt Lange Mouwen – €65 – Agu.
 

Schoen over schoen

Koude tenen? Niet met een degelijk paar overschoenen: een soort schoen die je over je echte fietsschoenen draagt. Je trekt ze makkelijk aan en uit dankzij de sluiting met klittenband. Door het 4 mm dik neopreen zijn ze niet alleen warm, maar ook waterdicht. Ze hebben een versterkte neus en de reflecterende klittenband zorgt voor extra zichtbaarheid.    
 

Cold Extreme 2 Overschoenen – €50 – Ekoi.

Kussen in je kous

Kleef deze handige warmers op je sokken ter hoogte van je tenen en gun jezelf 4 tot 5 uur warme voeten tijdens je winteractiviteiten. Zo’n heat pack is een mix van actief koolpoeder en ijzer en produceert warmte door het ijzer te oxideren. De warmtereactie activeert dus bij contact met lucht en stopt als er geen luchtaanvoer is of geen actieve kool meer overblijft. De voetwarmers zorgen zo voor een regelmatige, aangename warmte.

Voetwarmers 10 stuks – €7 – Wedze.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!