Hoe kan ik meer genieten van de natuur als ik fiets?

3 minuten leestijd

Wandelen en tot in elk klein detail genieten van de natuur? Als vanzelf. Op de fiets? Iets minder evident. Alhoewel… Net iets bewuster onderweg om vogels te spotten , een picknick plannen om extra te genieten van het landschap, nagenieten met je bijzondere natuurfoto’s: zo kan het ook, deze nieuwe lente intens ervaren!

praktisch
  • Fietsen

Verrekijker voor vogelaars

Hou even half op mooie plekken, haal je verrekijker boven en zoom in op je omgeving. Welke mooie vogels zijn present? Deze verrekijker is licht en tegelijkertijd robuust, waterdicht en zo samengesteld dat de lenzen ervan niet beslaan. Je krijgt een helder en haarscherp beeld.

Stork WPR 8x42 DCF Verrekijker – €299 – Bynolyt.

Picknick in volle natuur…

Relaxed fietsen en onderweg even halt houden voor een fijne picknick in de volle natuur: zo kan je op en top genieten van het landschap. Met deze handige picknickfietstas is alles – letterlijk – in the pocket. Bestek, kopjes en borden voor vier personen. En zelfs een kurkentrekker en snijplank: in de lichtgewicht tas zit alles wat je nodig hebt om onderweg te genieten van een hapje en drankje. Aan de andere kant van de tas is een ruim koelvak voorzien. Andere optie: boek een picknickmand vol lokaal lekkers, die klaarstaat op een door jou gekozen locatie.

Dubbele picknickfietstas – €64 – Toppoint en picknickpoint.be– vanaf €20 per persoon.

Fotomomentje

Als je foto’s maakt, bekijk je je omgeving op een andere, bewustere manier. Met dit handige setje lenzen voor op je smartphone maak je de mooiste landschap- en natuurfoto’s. In het doosje zitten vier soorten optische lenzen: een fisheye-, zoom-, super wide- én macrolens. Met het clipsysteem bevestig je ze in een wip op je smartphone. Kijk, ontdek en geniet nog lang na.

Gadget Clip 4 in 1 Lens Pack Pro – €24.95 – ClipEyz.

Je kan in ons land véél dieren te spotten. Je hoeft alleen maar goed te kijken én te luisteren… Wees dus rustig en aandachtig tijdens je fietstocht, maar bereid je ook voor op je zoektocht door bij te leren over de soorten wild en hun verstopplaatsen. Een voorbereid man is er twee waard. In de gratis online cursus ‘Wild spotten’ van Natuurpunt leer je in tien weken bij over onder meer de bever, ijsvogel, ree en vos.

Leer bij over de wilde natuur via Natuurpunt

De vogels, de vlinders, de sterren… Er is zoveel te zien onderweg op je fiets!

  • Is het een koolmeesje of een roodborstje? Met de app BirdNet kan je onderweg vogelhits shazammen: even opnemen en je kan de vogels herkennen aan hun gefluit.
  • Zie je ze vliegen? Koolwitjes, citroentjes, boomblauwtjes, atalanta’s, bonte en bruine zandoogjes, dagpauwoog-vlinders, distelvlinder, .... Je kan ze allemaal identificeren met de app iRecordButterflies.
  • • In het donker onderweg op de fiets? Kijk naar boven en geniet van de sterrenhemel. Welke sterrenbeelden kan je ontdekken? Apps als SkyGuide of Star Walk helpen je een handje.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer