REISWIJZER. de Eifel-Höhen-Route

Ongerepte beukenbossen, prachtige stuwmeren, charmante vakwerkdorpjes: deze gevarieerde fietsroute rond het nationaal park Eifel behoort tot het mooiste wat de Eifel in petto heeft voor een fietsvakantie met het hele gezin. Met een e-bike vormen ook de pittigste heuvels geen probleem.

Auto: Brussel–Heimbach: 175 km

●      Trein: Met de trein spoor je in ca. 2,5 uur van Brussel-Zuid naar Heimbach (2x overstappen in Aachen Hbf en Düren). Retourticket vanaf ca. € 55.

●      Fietstransport op de trein: De fiets kan op de meeste IC- en regionale treinen mee. Voor internationale treinen gelden strengere regels. Hier moet de fiets/e-bike in de regel in een fietshoes (135 x 85 cm bij Thalys, 120 x 90 cm bij ICE) worden vervoerd.

VERVOER TER PLAATSE

●      Trein

Stations langs de route zijn er in Heimbach, Mechernich, Kall en Satzvey. Handig wanneer je bijvoorbeeld een etappe wil inkorten of overslaan. Een fietsticket kost € 5,10.

Bahn.de

E-BIKE HUREN

                eifelRAD

Schwammenauel 6, Heimbach

eifelrad.de

mei-sept. ma.-di., do.-za. 9-12 u; okt.-april di., do. en za. 11-16 u

Prijsvoorbeelden: 1 dag € 29, 1 week € 183

2

Eten

1       Eifeler Hof

Hengebachstraße 43-45, Heimbach

eifeler-hof.eu

De Eifeler Hof bestond al in 1657, toen de postkoets er regelmatig stopte. Vandaag geniet je hier in een rustieke omgeving van stevige burgerpot, zoals Jebroode Flöns met Hemmel un Ärd met Karoote (gebraden bloedworst met appel-aardappelpuree en rode biet).

2       Rur Café

Stehlings 16, Monschau

rur-cafe.de

Jürgen Thiemann staat bekend om zijn heerlijke varkensmedaillons en -koteletten van het Deutsches Weideschwein, een oeroude varkenssoort, gekweekt in het Freilichtmuseum Kommern.

3       Hüftgold

Stadtstraße 14, Monschau

Cordelia en Jörg serveren eenvoudige, maar lekkere wildgerechten – Jörg is zelf jager –, zoals Wildtopf (wildgoulash) en Wildburger. Probeer ook het Caffeebier, een bovengistend bier bereid met… espresso.

4       Freistaat Eifel

Steinfelder Straße 9, Nettersheim

freistaat-eifel.de

Naar het motto ‘van de boerderij direct op je bord’ tovert Recky authentieke Eifeler gerechten op je bord. In de kookpotten van de vroegere muziekproducent belanden alleen excellente ingrediënten van kleine, regionale producenten. Ook de wijnen van Ahr en Moezel zijn top.

5       En de Höll

Orchheimer Straße 50, Bad Münstereifel

en-de-hoell.eu

In de gelagzaal van dit charmante vakwerkhuis, pal naast de Orchheimer Tor, genoten ook de oud-bondskanseliers Willy Brandt en Helmut Schmidt van Eifeler specialiteiten, zoals Döppekooche (deeg van geraspte aardappelen, uien en spek, dat in een gietijzeren vorm in de oven wordt gebakken) en gebakken forel.

Slapen

Hotel Hinter den Spiegeln

In den Wingerten 6, Heimbach

hinterdenspiegeln.de

Een must voor liefhebbers van fantasy en sciencefiction! Elke kamer is gebaseerd op een ander thema: ‘Steampunk’ is geïnspireerd door de wereld van Jules Verne, ‘1.001 Nacht’ door Oosterse sprookjes, ‘Stars’ door de sciencefictionreeksen Star Trek, Star Wars en Stargate enz. Een tweepersoonskamer met ontbijt kost € 92.

Hotel Horchem

Rurstraße 14, Monschau

horchem.com

Historisch hotel in een van de oudste huizen van Monschau. Grote kamers met uitzicht op de historische lakenmakersvilla Rotes Haus. Mooi terras aan de Roer. Gecertificeerd door Bett + Bike (ADFC). Tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 129.

Gästehaus im Tal 18

Im Tal 18, Hellenthal-Reifferscheid

gaestehaus-im-tal.de

Deze fietsvriendelijke B&B ligt verscholen in een piepklein dorp aan de voet van Burg Reifferscheid, op enkele kilometers van de fietsroute. Gastvrouw Jutta geeft je graag tips voor uitstapjes in de omgeving. Een tweepersoonskamer met ontbijt kost € 113.

Jugendherberge Blankenheim

Burg 1, Blankenheim

burg-blankenheim.jugendherberge.de

Ideaal voor gezinnen: de jeugdherberg is gehuisvest in de burcht van Blankenheim, op een rots hoog boven het vakwerkstadje. Moderne kamers voor 2-10 personen en gerieflijke vakantiewoningen voor gezinnen. Voor fietsers zijn er veel voorzieningen: fietsbergplaats, droogkamer, werktuig, fietskaarten enz. Gecertificeerd door Bett + Bike (ADFC). Tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 77.

Boutique Hotel Marielle

Unnaustraße 8-10, Bad Münstereifel

hotel-marielle.de

Klein boetiekhotel in een mooi gerestaureerd vakwerkhuis in het hart van Bad Münstereifel, vlak bij de Heisterbacher Tor, een van de vier stadspoorten. Sfeervolle, individueel ingerichte kamers met moderne en klassieke elementen. Tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 137.

Kamperen

Wohmobilhafen am Nationalpark Eifel

Pfarrer-Kneipp-Straße, Schleiden-Gemünd

womo-nationalpark-eifel.eu

Deze camperplaats met 40 staanplaatsen bekoort met haar rustige ligging (6,5 km van de Eifel-Höhen-Route), ingebed tussen de rivier de Urft en het bos. Goede sanitaire voorzieningen (wc: € 0,50, douche: € 1,50/5 min.), drinkwater (€ 1/50 l), lozen grijs en zwart water (inclusief), stroom (€ 1/kWh) en wifi (inclusief). In het seizoen komt een bakker langs (di.-zo. om 8.30 u). Staanplaats: € 12 + Kurtaxe: € 1 p.p.

Camp Hammer

An der Streng 6-7, Simmerath

camp-hammer.de

Deze camping ligt aan de rand van het nationaal park Eifel, in het schilderachtige Roerdal, omringd door bossen en weilanden. Voor camperaars zijn er 30 staanplaatsen. Voorzieningen: servicepunt voor campers, stroom (€ 4,90/nacht), wifi. Bijkomende troeven zijn de hot tub en sauna. Campingpods, een campingwinkel en een eenvoudig restaurant ronden het aanbod af. Het hele jaar geopend. Staanplaats (2 pers.) € 17.

Doen

Greifvogelstation & Wildfreigehege Hellenthal

Wildfreigehege 1, Hellenthal

greifvogelstation-hellenthal.de

april-okt. dag. 9-18 u; nov.-maart di.-zo. (kerstvakantie dag.) 10-17 u

Het roofvogelstation biedt een uitgelezen kans om arenden, gieren en uilen in actie te zien. Regelmatig vinden demonstraties plaats. In het aanpalende wildpark leven herten, everzwijnen, lynxen en andere Eifelbewoners. En een Indianendorp met ‘echte’ Indianen is er ook nog.

LVR-Freilichtmuseum Kommern

Eickser Straße, Metternich-Kommern

kommern.lvr.de

maart-okt. dag. 9-18 u, nov.-febr. dag. 10-17 u

In het ‘Bokrijk van het Rijnland’ geven fraai gerestaureerde vakwerkboerderijen, molens, bakhuizen en schooltjes een boeiende kijk op het leven van weleer. Van april tot oktober brengen acteurs, zoals de geleerde Johann Nepomuk en muizenvallenventster Clara, het openluchtmuseum tot leven.

Bergbaumuseum Metternich

Bleibergstraße 6, Mechernich

bergbaumuseum-mechernich.de

di.-za. 14-16 u, zo. 11-16 u; rondleiding mijn di.-za. 14 u, zo. 11 en 14 u

Tot 1957 werd in Metternich looderts gedolven. Tijdens een boeiende rondleiding in de museummijn ervaar je alles over de loodwinning in de Grube Günnersdorf door de eeuwen heen.

 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!