REISWIJZER. Icoonfietsroute Kust

De Kustroute vormt de perfecte combinatie van natuur, maritieme geschiedenis, cultuur en kustgastronomie. De volledige route bedraagt 85 kilometer vanuit De Panne naar Knokke of omgekeerd: ideaal om met je e-bike te doen.

2

Erheen:

Vanuit Brussel is het zo’n 140 km rijden naar De Panne. Met de trein leg je dit traject in twee uur af, met een overstap in Gent. Voor je tweewieler betaal je € 4 per enkele reis fietssupplement. Met de BikeOnTrain reisplanner kies je de beste route om met je fiets per trein te reizen. Zo check je het aantal plaatsen voor fietsen aan boord en de hoogte van het opstapje in de trein.  Je moet je fiets zelf in- en uitladen. 

Eten

Restaurant De Roos

restaurantderoos.be

Gezellig familierestaurant, waar je het lekkerste vispannetje van de kust proeft. 

Villa De Torre

villadetorre.be

Heerlijk seafoodrestaurant met aandacht voor duurzaam en verantwoord koken met dagverse producten uit de Noordzee. In 2023 opent de uitbater vlak naast het restaurant het eerste klimaatneutraal hotel in Vlaanderen.

Slapen

Hotel Cosmopolite Nieuwpoort

Na een stevige fietstocht stal je je e-bike veilig in de afgesloten parkeergarage van het hotel. Zelf laad je je batterijen op in de gezellige loungebar of in de luxe privé sauna.

hotelcosmopolite.be

Hotel Astoria

Het imposante Hotel Astoria De Haan charmeert door de art-deco elementen en de kamers zijn voorzien van alle hedendaags comfort. Bovendien logeer je in het hart van het pittoreske De Haan.

hotelastoria.be

Kamperen

Kompas Nieuwpoort

Ga je liever fietsen & kamperen? Kies dan voor de ruime Kompas Camping in Nieuwpoort. Langs de oevers van de IJzer en op een kleine afstand van Nieuwpoort-bad én stad is het de ideale uitvalsbasis voor je fietstocht.

kompascamping.be/nieuwpoort

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!