Geen camper? Geen probleem! Deze dames nemen je op sleeptouw in hun bus

1 minuut leestijd
Drie avontuurlijke Nederlandse vrouwen knapten een oude Engelse dubbeldeksbus op en maakten er een rijdend hostel van: La Karavana. Nu plannen ze doorheen Noorwegen te rijden. Iedereen mag mee.
actua
  • Kamperen met de motorhome

In 2020 redden Saskia, Eileen en Jolisa een meer dan veertig jaar oude Engelse dubbeldeksbus van de schroothoop. De ramen lekte, de verf bladderde af en de bus stond al twee jaar stil. Maar: de Nederlandse dames zagen het potentieel. Ze timmerden, schroefden en verfden er anderhalf jaar op los. Resultaat: een hostel op wielen. Inclusief keuken, woonkamer, badkamer en slaapplek voor negen personen.

Na enkele testritjes in eigen land is La Karavana klaar voor het grote werk. In Noorwegen wachten natuur en avontuur. “Het doel is om mensen te inspireren, hen mee de natuur in te nemen en op een actieve manier de omgeving te laten ontdekken, samen met anderen”, zeggen de dames. Staan onder meer op het programma: mountainbiken, kajakken, hiken en verbroederen rond het kampvuur.

Avonturiers kunnen kiezen tussen twee routes. Eentje focust op fjorden en bergen. De andere volgt de zuidkust tussen Kristiansand (te bereiken vanuit Groningen) en Stavanger. “Dankzij het allemansrecht kunnen we de bus op de prachtigste plekken parkeren om te overnachten”, klinkt het. Meer info en boekingen: www.lakaravana.nl

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer