Glamping den Berendries: ecologisch kamperen in de Vlaamse Ardennen

2 minuten leestijd

Stiltezoekers, natuurvrienden en gezinnen kunnen vanaf april 2023 terecht op Glamping den Berendries. Wie goede benen heeft, kan op retrofietsen de omliggende Vlaamse Ardennen verkennen. Achteraf wacht de eco-wellness.

actua
  • Kamperen

Het wandelnetwerk Zwalmvallei trekt over de top van de Berendries (98 m) in Brakel. Het is één van die mythische hellingen in de Vlaamse Ardennen die in het voorjaar alle aandacht opzuigen tijdens de wielerklassiekers. Aan de voet van de helling meandert de Zwalm.

Boven op de Berendries is het uitzicht fantastisch. Je kijkt er over het lieflijke Sint-Maria-Oudenhove en in de verte liggen de bossen van La Houppe die zich net over de taalgrens bevinden. Op een afgelegen perceel naast een bosje opent begin april 2023 Glamping Den Berendries. Zaakvoerders Charlotte Vandenborre en Stephen Verstraete mikken op stiltezoekers en natuurvrienden. Ook gezinnen zijn hier meer dan welkom.

Douche in openlucht

Er is een tent voor zes personen, een tent voor twee tot drie personen en je hebt de mogelijkheid om zelf ook nog een tentje bij te zetten. Huisdieren kunnen mee (mits kleine meerkost) en er is mogelijkheid tot het huren van retro-koersfietsen. Er wordt gekookt op gasvuur, er is stromend water, een composttoilet en de elektriciteit wordt geleverd via een powerbank. Zelfs douchen is mogelijk. Om het nog gezelliger te maken liggen er spelletjes.

Charlotte is textielkunstenares en creëerde in samenwerking met Cosyknits een heel eigen gamma aan plaids voor de glamping en de eco-wellness die tegelijk de deuren opent. De van alle comfort voorziene eco-wellness is apart te reserveren, 3 uur kost 40 euro p.p.

Eigen moestuin

De natuurlijke omgeving op de Berendries nodigt uit tot ontdekken. Vanuit de glamping kan je heel gemakkelijk op wandel- en fietstocht door de Vlaamse Ardennen. Binnen enkele jaren zijn ook de fruitbomen genoeg gegroeid zodat de gasten in de herfst kunnen smullen van rijp fruit. Er komt ook een moestuin waar gasten hun eigen kruiden kunnen plukken.

“Eind januari 2023 organiseren we via onze Instagrampagina @denberendries een weggeefactie waarbij een groep van zes volwassenen een gratis weekendje weg kan winnen”, verklapt Charlotte.

De glamping is open vanaf 1 mei tot 31 augustus. In de winter kan je de eco-wellness apart huren.

  • Berendries 78, Brakel
  • Reserveer je weekendje weg/midweek/week via Campspace.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer