Het gewicht van een camper

1 minuut leestijd
Een camper mag je maximaal beladen tot een vooraf bepaald gewicht. Alle extra’s die je meeneemt, van accessoires aan de camper zelf tot kampeermateriaal, fietsen en bagage moet je hierbij tellen.
praktisch
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome

Er zijn 3 belangrijke begrippen inzake het gewicht:

  1. De MTM (Maximaal Toegelaten Massa) bepaalt het hoogst toegelaten gewicht dat het voertuig mag hebben, volgens de fabrikant en vermeld op de boorddocumenten. Dit gewicht omvat het leeggewicht, de bestuurder, passagiers, brandstof, water, bagage, accessoires,… Je camper mag nooit meer wegen dan dit.
  2. Het rijklaar gewicht omvat het leeggewicht van de camper inclusief (!) 90% water, 90% diesel, 1 gasfles en 1 bestuurder van 75 kg. Maar zonder andere lading en bagage. Dit gewicht wordt officieel vastgesteld én (bindend) geregistreerd tijdens een weging op de zgn. ‘eerste keuring’ in het keuringsstation.
  3. Het uiteindelijke laadvermogen is het verschil tussen het rijklaar gewicht en de MTM van het voertuig. Zorg dat er voldoende laadvermogen is om alle extra’s die jij wil mee te nemen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer