Hier slaap je volgens Lonely Planet het mooist onder de sterren

2 minuten leestijd
Slapen onder de sterren - zo heet het boek met de mooiste campings, hutten en wildkampeerplekken in Europa, verzameld door Lonely Planet.
actua
  • Kamperen

Websites en platforms genoeg om online op zoek te gaan naar unieke overnachtingsplekken in de natuur – denk maar aan Campspace of Hipcamp. Voor wie liever bladert dan scrolt, zijn er nog altijd boeken. Zoals deze nieuwe worp van Lonely Planet, dat je een inspirerende lijst belooft van de beste plekken in Europa om onder een sterrenhemel in slaap te vallen.

Het boek telt 22 hoofdstukken, één voor elk land dat aan bod komt. Van een wildkampeerplek op een Schots eiland tot een boomhut in de bossen van Polen of een glampingtent onder de Griekse zon: de tips variëren van ‘back to basic’ naar ‘pure luxe’. Bij elke locatie staat naast een beschrijving ook een beknopt praktisch kader, met daarin informatie over de kostprijs, voorzieningen die aanwezig zijn en zelfs over het openbaar vervoer in de buurt.

De cover is een prachtig beeld dat uitnodigt om te beginnen lezen, en ook de foto’s binnenin doen dromen. De bijhorende teksten zijn helaas tenenkrullend, vol kromme zinnen en te letterlijke vertalingen (het boek is oorspronkelijk geschreven in het Engels). Zinnen als “De hemel is schitterend, maar de besneeuwde horizon met bomen is ook betoverend” en “Kijk daarna uit naar zeehonden en dolfijnen en vergeet niet naar de wc te gaan voor je afdaalt!” geven je het gevoel dat je een opstel van een tienjarige aan het lezen bent.

Of deze: “Het uitzicht door de bomen naar het meer is klassiek en de berkenhouten hutten zelf zijn bijna gecamoufleerd in het bosje dat ze omhelst.” Taalgevoelige kampeerders worden hier niet gelukkig van. Jammer, want daardoor doet het boek meer ergeren dan inspireren.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer