Home is where my camper is

3 minuten leestijd
Het leuke aan reizen met een camper? Je hebt je huis altijd bij. Als het goed zit, voelt je camper aan als een thuis op wielen. Daarom is de inrichting ervan bijna net zo belangrijk als het functionele! Alongtheroad geeft vijf leuke tips om het interieur van je camper een persoonlijke touch te geven.
actua
  • Kamperen

Hou je van een strak interieur? Of liever een nonchalante boho-look? Laat je ‘huisstijl’ ook terugkeren in je camper. Wij houden wel van wat kleur in huis en gaven daarom ons kampeerbusje retro-gordijntjes, kozen voor okergele bekleding van de zetels en kleurrijke opbergkratten. Een kant-en-klaar gekochte camper heeft vaak een sobere, strakke inrichting. Laat dat je zeker niet tegenhouden om hier en daar iets te vervangen. Je zal versteld staan wat frisse gordijnen of andere kastknopjes kunnen doen! 

DIY erop los 

Een zelfgemaakt item in je busje maakt de inrichting op slag persoonlijker. Zelfs als je geen zelfbouwcamper hebt, zijn er zeker leuke kleine knutselprojecten die je kan doen. Zoek leuke DIY’s op Pinterest en wie weet lossen ze wel een praktisch probleem op. Wij maakten bijvoorbeeld magnetische kruidenpotjes voor op onze koelkast. Gedaan met zoeken naar de kruiden in onze keukenbakken!

Extra tip: we nemen altijd een paar lege magneetpotjes mee als we onderweg een marktje of winkel bezoeken. Zo genieten we op reis vaak van lokale kruiden en specerijen van een eerdere trip. 

Groen voor onderweg

Groen in huis maakt meteen gezellig. Dat is in een huis op wielen niet anders. Kies voor planten die weinig direct zonlicht nodig hebben en tegen een stootje kunnen, zoals vetplanten of een cactus. Heb je geen groene vingers? Cheat met een kunstexemplaar, die doen het ook prima in een camperinterieur. Vergeet je plantenpotten niet vast te plakken met een plakstrip, of kies voor ingemaakte plantenbakjes die niet kunnen verschuiven bij het rijden. Onze nep-hangplant hangt in een rieten hangmandje: een ideale campercombo!

Als je kampeert, wordt de wereld je achtertuin. Gebriek die dan ook meteen om sfeer te creëren. Als je een beetje geluk hebt met het weer, spendeer je vermoedelijk zelfs meer tijd buiten rond je camper, dan erin. Hou je van kaarslicht? Neem dan een kaarsje of guirlande mee voor ’s avonds. Staat ontspanning voor jou gelijk aan een goede film kijken? Dan is een mini-projector waarmee je je favoriete film kan kijken op de zijkant van je camper misschien absoluut iets voor jou. 

Vertel je verhaal

Onze beste tip? Laat je camperinterieur mee evolueren met je avonturen. Wij richten onze camper gaandeweg in met souvenirs en herinneringen aan eerdere reizen. In ons busje ligt een handgeweven Portugese mat op de grond, hangen er Spaanse schelpjes omhoog en reist er altijd een stukje steen mee van de rots waar we ons verloofden. Ook hangt er van elke reis een polaroid-foto op onze prikmuur boven ons bed. Zo vertelt Cois’ke, onze kampeerbus, ook ‘echt ons verhaal. 

Samen met babydochter Florence gaan Bryan en Ellen graag op stap met Cois’ke, hun zelf ingerichte kampeerbusje. Want kamperen en een baby gaan wél goed samen! Ze delen alle avonturen via hun blog www.alongtheroad.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer